Kulturstipendiater 2022

Operasångaren Arash Azarbad och skulptören och performancekonstnären Malin Ida Eriksson har tilldelats Tyresö kommuns kulturstipendium på 15000 kronor vardera. Stipendierna delas ut på Sveriges nationaldag den 6 juni 2022.

Arash Azarbad

Foto: Nadja Sjöström

Arash Azarbad, operasångare

Arash är utbildad operasångare, bosatt i Tyresö kommun sedan 1999. Han har haft solist- eller koristjobb på alla större operascener i Sverige; Folkoperan, Norrlandsoperan, Confidencen och Göteborgsoperan. Arash har en särskild kärlek för och inriktning på Bellman och Schubert och turnerar med program av dessa tonsättare. Han vill använda stipendiet för att sprida Schuberts och Bellmans musik, musik som berör och påverkar människors liv och sprider ljus i vardagen.

Malin Ida Eriksson fotograferad i sin studio, G-studion den 13 oktober 2021 av Lisa Hallgren.

Foto: Lisa Hallgren

Malin Ida Eriksson, skulptör och performancekonstnär

Malin Ida är utbildad vid ett flertal konstskolor i Sverige och Norge. Hon är född och uppvuxen i Tyresö och arbetar som verkstadsansvarig och kursledare i keramik på ABF Tyresö. Hon har haft flera soloutställningar i Västsverige men är sedan 2017 baserad i Stockholm. Hon är en materialbaserad konstnär som arbetar med performance, skulptur och måleri och hennes verk behandlar tidens gång och livets förgänglighet. Malin Ida vill använda stipendiet till fördjupning i arbetet och en separatutställning på Galleri Blås & Knåda, våren 2023.

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 4 juni 2024