Om webbplatsen

Tyreso.se är den officiella webbplatsen för Tyresö kommun. Webbplatsen är kommunens viktigaste informationskanal.

Tillgänglighetsredogörelse för tyreso.se

I tillgänglighetsredogörelsen beskriver vi vilka brister det finns i tillgänglighet på tyreso.se och hur vi planerar att åtgärda dem. Här får du också information om hur du kan kontakta oss om du upptäcker brister.

Tillgänglighetsredogörelse

Webbkarta (sitemap)

Webbkarta – här kan du se webbplatsens trädstruktur

Kakor på tyreso.se

Läs mer om kakor (cookies) på webbplatsen

Mål och målgrupper

Medborgare i Tyresö är den viktigaste målgruppen för tyreso.se. Som medborgare ska du lätt kunna hitta aktuell, korrekt information om den kommunala servicen. Det ska finnas tydlig information om vad som ligger inom kommunens ansvar, och hur du som du kan påverka politik och beslut. E-tjänster ska kunna utföras på webbplatsen, 24 timmar om dygnet.

Tyreso.se riktar sig också till företagare och föreningar i Tyresö, arbetssökande, andra organisationer och samarbetspartners samt media. Via webben ska de kunna hitta information om hur Tyresö kommun arbetar och om hur de får kontakt med rätt person i kommunen.

Ansvar för innehållet

  • Kommunikationsstaben ansvarar för struktur och navigering, grafisk form, övergripande innehåll, utveckling av webbplatsen samt utbildning av webbredaktörer.
  • Varje förvaltning ansvarar för att den information de publicerar på webbplatsen är korrekt, saklig och förankrad.

Alla Tyresös verksamheter ska ha sina webbplatser inom tyreso.se. Detta underlättar för våra besökare att hitta rätt information. Sökmotorn på tyreso.se fungerar endast inom den egna webbplatsen. I dag finns alla kommunala förskolor och grundskolor, Tyresö gymnasium samt C3L Tyresö komvux inom tyreso.se.

Biblioteket har egen webbplats som nås via länk från tyreso.se. 

Bästa kommunwebb 2019

tyreso.se utsågs 2019 till bästa kommunwebb av medieföretaget IDG.

IDG utser varje år Sveriges bästa sajter, appar och nättjänster i 19 olika kategorier, till exempel kommuner, nyheter, organisationer och e-handel. Bland kategorivinnarna utses en totalvinnare.

Tyresö kommuns externa webbplats som lanserades den 6 mars 2018, vann kategorin bästa kommunwebb 2019 i konkurrens med Täby, Enköping, Karlstad och Örebro som var de övriga nominerade.

Så här lyder juryns motivering:

”Tyresö kommuns helt nya responsiva sajt är ett lysande exempel på den nya generationen svenska kommunsajter. Man har vågat välja bort innehåll för att göra startsidan mer lättillgänglig och fokuserar starkt på utbudet av e-tjänster.

Tyresö är en av få kommuner som vågar använda sig av en chattfunktion i kontakten med medborgarna. Vi gillar också att nyhetsflödet försetts med publiceringsdatum, något som ökar känslan av aktualitet. Givetvis finns ett sökfält i sidhuvudet, så att besökarna inte ska missa möjligheten att själva söka efter den information man är ute efter.

En del undersidor återstår att mobilanpassa, men Tyresö kommun är tveklöst på helt rätt väg in i den digitala framtiden.”

På IDGs webbplats finns alla motiveringar Länk till annan webbplats.

Har du förslag på hur vi ska förbättra tyreso.se?

Här kan du lämna förbättringsförslag och synpunkter

Kontakt

Systemägare: Helena Törnqvist, helena.tornqvist@tyreso.se

Systemförvaltare: Eva Tinnerholm, webmaster, webmaster@tyreso.se 

Sidan publicerad av: webmaster@tyreso.se
Senast uppdaterad: 12 januari 2024