Föreningsvärdar

Fyra föreningar agerar värdar i Tyresö i tre olika geografiska områden i trygghetsskapande syfte.

Sedan 2020 har föreningar agerat föreningsvärdar i kommunen i ett samarbete mellan Tyresö kommun och föreningslivet. Syftet är att skapa en trygg vuxen närvaro utomhus på kvällar och nätter.

Föreningarna vistas utomhus i gula västar under vissa fredagar och lördagar mellan klockan 20:00 och 02:00 mot en ersättning. Deras uppdrag är att interagera och aktivera personer de möter, och många gånger handlar det om ungdomar som umgås utomhus. En bonus är även att ungdomar kanske blir intresserade av föreningsliv och får då en direktkontakt med en utav alla föreningar som finns i Tyresö.

Föreningarna sköter själva upplägget med vilka som ska gå när, och hur många som ska gå samtidigt. Dock ska föreningarna alltid gå minst tre personer samtidigt. Föreningen rapporterar sedan om kvällen/natten till kommunen så att vidare samverkan kan ske vid behov.

Just nu är det fyra föreningar som agerar värdar i kommunen: Hanvikens SK vistas i Trollbäcken, Tyresö Handboll i Strand/Brevik-området och Royal Crowns samt Tyresö FF i Bollmora samt området bort till Alby.

Är din förening intresserad av att bidra som föreningsvärd?

Är du och din förening intresserad av att vara med och bidra själv som värd, kontakta brottsförebyggande strateg Isa Strandberg: isa.strandberg@tyreso.se.

Sidan publicerad av: Lena Guthe
Senast uppdaterad: 11 oktober 2021