Kulturstipendiater 2020

Keramikern och konstnären Mélanie Baker Hörnstein och konsthantverkaren Amandine Coget har tilldelats Tyresö kommuns kulturstipendium på 15 000 kronor vardera.

Mélanie Baker Hörnstein, keramiker och konstnär

Tyresös kulturstipendium på 15 000 kr tilldelas konstnären och keramikern Mélanie Baker Hörnstein, som ett stöd till den verksamhet hon bedriver i sin verkstad på Brevikshalvön i Tyresö. Mélanie är keramiker på heltid och mest känd för sina karakteristiska och vackra vaser som hon gör från grunden från drejningen till glasyrtillverkning och bränning. Mélanies konstverk syns även utanför Tyresö bl.a. i olika inredningsreportage och som medlem i Konsthantverkarna i Stockholm. Mélanie kommer att ställa ut i Tyresö konsthall hösten 2020.

Amandine Coget, konsthantverkare

Tyresös kulturstipendium på 15 000 kr tilldelas konsthantverkaren Amandine Coget för att kunna genomföra ett projekt med handgjorda plädar med garn från Uddby gård. Tillverkningen av plädarna kommer till större delen vara tillverkade i Tyresö. Under namnet Fibraquarelle lanserar hen sig professionellt via sociala medier bl.a. via en egen hemsida och Instagram. Förutom plädar tillverkar Amandine, handdukar, sjalar, tallriksunderlägg m.m. Amandine fanns representerad med två konstverk i konsthallens julsalong 2019.

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 31 maj 2020