Föräldrastödsprogram – Komet

Komet är ett föräldrastödsprogram som syftar till att förbättra samspelet och relationen mellan föräldrar och barn. Programmet riktar sig i första hand till föräldrar som upplever att de ofta hamnar i tjat, konflikt och bråk med sina barn. Kanske blir både du och ditt barn ofta arga eller ledsna på varandra.

Innehållet i Komet bygger på svensk forskning och erfarenhet om föräldraskap. I en Kometgrupp får du tillsammans med andra föräldrar praktiska verktyg för att få det att fungera bättre hemma. Komet är uppdelad i två olika grupper, be­roende på barnets ålder. Det kostar inget att delta i träffarna.

Komet 3–11

Gruppen vänder sig till dig som är förälder eller bonusförälder till barn mellan 3 och 11 år. Gruppen träffas vid 12 tillfällen.

Komet 12–18

Gruppen vänder sig till dig som är förälder eller bonusförälder till ett tonårsbarn, 12–18 år. Gruppen träffas vid åtta tillfällen.

Hur går det till?

I Komet träffas en grupp om sex till tolv föräldrar, med ledning av två utbildade gruppledare en gång i veckan. Varje träff är 2,5 timme lång och fokuserar på specifika teman som kopplas till föregående träff.

Kursen bygger på aktivt deltagande med övningar och diskussioner utifrån exempel på vardagssituationer och du får tips och idéer på hur du kan bemöta ditt barn. Mellan varje träff har du också uppgifter att öva på hemma.

Hur anmäler du dig?

Mejla din intresseanmälan med namn och kontaktuppgifter till komet@tyreso.se

Uppge ålder på ditt barn. Antalet platser är begränsade. Det går bra att skicka en intresseanmälan när som helst, vi sparar i så fall ditt namn till nästa kurstillfälle.

Kontakt

  • Vid frågor om Komet för föräldrar barn 3–11 år kontakta Liz Löfstrand:
    tel 08-578 293 79 eller Lottie Engwall tel 08-578 292 87.
  • Vid frågor om Komet för föräldrar till barn 12–18 år kontakta Stina Sjöstrand 08-578 280 55 eller Anton Lindström 08-578 280 54.
Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 12 mars 2024