Beroende

Vuxenenheten riktar sig till dig som har fyllt 21 år och som överkonsumerar eller missbrukar alkohol, narkotika eller spel. Vi kan erbjuda dig stöd i olika former. Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig.

Vi vänder oss till vuxna från 21 år. Om du är yngre kan du kontakta barn- och ungdomsenheten, eller MiniMaria. Information om deras verksamhet finns under rubriken stöd för unga, stöd vid beroende.

JohnŽr BildbyrŚ AB+46 8 644 83 30www.johner.seinfo@johner.sesales@johner.se

Om du har frågor kring beroende eller är orolig för någon, kan du vända dig till oss på vuxenenheten. Vi erbjuder bland annat rådgivning/stödkontakt med socialsekreterare och samtalsbehandling, enskilt, i par eller hela familjen. Oftast kan du få besökstid inom en vecka. Om du så önskar kan vi erbjuda dig upp till fem rådgivande samtal där du kan få vara anonym.

Bistånd ges i första hand inom den kommunala öppenvården. Insatser inom öppenvården är avgiftsfria. Om öppenvårdsinsatserna är otillräckliga kan vi göra en särskild prövning för att erbjuda dig vård på behandlingshem eller ett stödboende. Vistelse på behandlingshem eller stödboende innebär en viss egenavgift.

Du som bor i Tyresö kommun kan fritt och anonymt delta i Måsens
tolvstegsbehandling, utan att registreras hos socialtjänsten.

Ring vuxenenheten för stöd

Om du behöver råd, stöd och hjälp – ring vuxenenheten på 08-578 291 00.

Vid akuta problem efter kontorstid kan du vända dig till socialjouren Sydost,
tel 08-718 76 40. Socialjourens öppettider: Måndag-torsdag 16:00-02:00
fredag 14.00-02:00, lördag-söndag 16:00-02:00. Utanför dessa tider finns det en hänvisning på telefonsvararen.

Drop in på torsdagar

Vi har drop in varje helgfri torsdag kl 13–15 utan att du behöver anmäla dig i förväg – det gäller nya klienter på vuxenenheten. Du kan vara helt anonym i detta första skede för att få information om vilka stöd- och behandlingsinsatser kommunen kan erbjuda, och du får gärna ta med dig någon vän eller anhörig. OBS! Inget drop in torsdag den 8 december..

Adressen är Regnbågsgatan 14 (ingång vid folktandvården), 1tr
(tidigare Bollmoravägen 14).

Stöd vid beroende

 • Behandlingshem

  Ett behandlingshem ger heldygnsvård med ett strukturerat beroendeprogram.
 • Haschprogrammet

  Programmet riktar sig till dig som röker cannabis och har en vilja att försöka sluta eller göra ett längre uppehåll. Deltagandet är kostnadsfritt och du blir inte registrerad i socialregistret genom att delta i programmet.
 • Måsen

  Behandling för dig som missbrukar alkohol, droger eller är spelberoende. Tyresö kommun bedriver verksamheten i cen­trala lokaler. Vi erbjuder Tolvstegs­behandling, CRA, återfallsprevention, motiverande samtal och KBT-behandling. Vi har även anhörigstöd i form av enskilda samtal och i grupp.
 • Stödboende

  Personer med missbruksproblem kan beviljas stödboende i olika former. Boendet är ett individuellt prövat bistånd enligt socialtjänstlagen. Tala med din handläggare på vuxenenheten för mer information.
 • Tyresö beroendemottagning

  Tyresö beroendemottagning är en del av Stockholms läns landsting- Beroendecentrum Stockholm.
 • Återfallsprevention

  Återfallspreventionskursen handlar om att lära sig hantera risker som kan leda till att man tar återfall.
Sidan publicerad av: Eva Pettersson
Senast uppdaterad: 5 december 2022