Föräldrastödsprogram

Här har vi samlat de föräldrastödsprogram som kommunen erbjuder. De har olika inriktningar och riktar sig till föräldrar till barn i olika åldrar.

ABC

Hur vill du att ditt barn ska komma ihåg dig om 20 år? ABC står för Alla barn i centrum och är ett program med fyra föräldraträffar som syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar. För föräldrar till barn 0-12 år.

Läs mer om föräldrautbildningen ABC

Komet

Komet är ett föräldraträningsprogram som bygger på att förbättra kommunikationen och relationen mellan dig som förälder och ditt barn. Innehållet utgår från kunskap och forskning om föräldraskap och bygger på komponenter som har visat sig verksamma i utvärderade föräldrastödsprogram. Komet finns både för föräldrar till barn 3–11 och till barn 12–18 år.

Läs mer om föräldrastödsprogrammet Komet

"Älskade förbannade tonåring"

Älskade förbannade tonåring är kostnadsfria föräldraträffar för dig med barn i åldrarna 13–17 år. Träffarna riktar sig inte bara till dig som upplever problem i din relation med tonåringen utan är till för alla i Tyresö med tonårsbarn.

Läs mer om föräldrastödsprogrammet "Älskade förbannade tonåring"

Föräldraskapsstöd till föräldrar till barn med NPF

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom ADHD, Aspergers syndrom, Tourettes syndrom, språkstörningar och OCD. De genomför föräldrastödsprogram, föreläsningar, temakvällar med mera i Tyresö och Haninge.

Läs i deras kalender vad som är på gång Länk till annan webbplats.

Läs mer om Attention Haninge-Tyresö Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 17 maj 2024