Föräldrastödsprogram - ABC

ABC står för Alla barn i centrum och är ett program med fyra föräldraträffar som syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar. Kursen riktar sig till dig med barn i åldrarna 0–12 år.

ABC-logga

Om ABC:s föräldrautbildning

Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Därför arrangerar vi föräldrautbildningar i form av ABC:s gruppträffar. På träffarna varvar vi diskussioner, filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling.

För vem?

ABC-träffarna riktar sig till alla föräldrar boende i Tyresö, med barn 0–12 år. Programmet består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Hela programmet pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timme. Träffarna är gratis.

Både en ABC-kurs för föräldrar med barn 0-2 år och en för föräldrar med barn 3–12 år startar i mars 2024.

ABC-kurser våren 2024

0-2 år: kurs med Susanne Sandberg och Caroline Bäckström

3-12 år: kurs med Liselotte Röös och Tünde Morin

Vårens kurser är fullsatta, håll utkik efter mer information om höstens tillfällen.

Det mycket viktigt att du som anmäler dig kan komma på alla fyra träffar

Efterfrågan på platser är mycket stor och därför kommer gruppledarna att begära bekräftelse på din anmälan, annars går platsen till någon på reservlistan.

ABC har utvecklats i ett samarbete mellan Stockholms Stad, Karolinska Institutet, STAD, Spånga-Tensta stadsdel och Södertälje kommun. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling, samt FN:s barnkonvention.

ABC har utvärderats av Karolinska Institutet. Resultaten visar att att ABC har positiva effekter på upplevd föräldrakompetens samt på föräldrars upplevelse av barns utveckling och hälsa.

Sidan publicerad av: Malin Eckerbrandh
Senast uppdaterad: 19 mars 2024