Jobba hos oss

Stöd på väg till arbetslivet

Du som är arbetslös och mellan 25 och 64 år kan få stöd, vägledning och praktik för att underlätta inträdet på arbetsmarknaden. Målet är att du ska bli självförsörjande.

Tillsammans med den handläggare du har på arbetsförmedlingen, socialtjänsten eller försäkringskassan gör vi en personlig handlingsplan. Planen kan innehålla utbildning och andra kompetenshöjande insatser. Vi hjälper till med praktik, arbetsrehabilitering och arbetsträning.

Vi erbjuder praktik och arbetsträning på någon av våra verksamheter eller på den privata arbetsmarknaden. Här kan du i din egen takt och efter dina egna förutsättningar komma igång och förbereda dig för ett arbete på den öppna arbetsmarknaden.

Syftet är att du ska komma igång med vardagliga rutiner, passa tider, arbetsträna, utveckla social kompetens, få erfarenheter och färska referenser och till slut bli självförsörjande.

På cafeterian får du möjlighet att prova på olika arbetsuppgifter. Vi säljer kaffe, smörgåsar, bakverk och luncher.

Servicegruppen ägnar sig främst åt parkarbete och är "entreprenörer" åt tekniska kontoret. Under sommartid klipper vi gräs och vintertid sköter gruppen snöröjning och halkbekämpning. Eftersom gruppen delar lokaler med Sågen/Skogen kan det även förekomma skogsarbete och i viss mån en del snickeriarbete.

Skogen/Sågen arbetar med allt från skogsvård till hantverk. Vi gallrar kommunens marker, transporterar stock, sågar upp stocken till reglar och plank och bygger sedan det mesta från fågelholkar till friggebodar.

Textilverkstan ger tillfälle till arbetsträning. Vi tar emot beställningar från kommunen och från privata kunder. Ring oss eller kom in i vår butik med dina önskemål så räknar vi på din beställning.

Exempel på vad vi gör:

  • Syr gardiner, förkläden, lapptäcken med mera.
  • Återbrukar textilt material, till exempel gardinpaneler som blir fina kökshanddukar.
  • Byter dragkedjor och lappar och lagar.
  • Renoverar och klär om mindre möbler.
  • Utför legoarbeten som att vika och paketera kort.
  • Reparerar tvättsäckar med mera.

IRIS Media Lab är till för personer som inte arbetar eller studerar och som vill närma sig arbete eller studier, men som först vill prova på hur det är att jobba tillsammans med andra i ett IT- och mediaprojekt.

Deltagaren får prova på hur det är att koda och göra grafik till ett datorspel samt filma och redigera video för sociala medier.

Vid avslut ska deltagaren vara redo för nästa steg mot studier eller arbetsträning. Man ska dessutom ha fått en uppfattning om vilka krav en arbetsgivare inom IT/Media kan ställa på en anställd.

Arbetsmarknadsenheten i Tyresö kommun är HBTQ-certifierad.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 4 april 2019
Upp

Hitta på sidan