Vuxteam – stöd på väg till arbetslivet

Vi erbjuder stöd och vägledning till dig mellan 25-64 år, som inte är ute i studier eller arbete, och som behöver ett utökat stöd. Målet är att du ska komma ut i ett varaktigt arbete eller studier.

Tillsammans med din vägledare görs en handlingsplan i samverkan med arbetsförmedling, försäkringskassa eller socialtjänst. Handlingsplanen kan bland annat innehålla vägledning, praktik, arbetsträning eller anställning med stöd. Vi erbjuder stöd i att söka jobb och hjälper till med att skriva personligt brev och CV. Praktik och arbetsträning kan erbjudas inom arbetsmarknadsenhetens verksamheter, det leder till nya erfarenheter och referenser.

Vi erbjuder ett individuellt stöd där vi tillsammans skapar förutsättningar för att hitta, få och behålla ett varaktigt arbete.

Arbetsmarknadsenhetens verksamheter

Här ges möjlighet att baka, göra smörgåsar, servera enklare luncher, ta emot beställningar och sköta kassan.

Här ges möjlighet att vara utomhus och klippa gräs, sköta snöröjning och halkbekämpning. Här utförs även interna mindre flyttuppdrag inom kommunen, montering av möbler samt städning av utemiljöer.

På Sågen kan du arbeta med allt från skogsvård till hantverk. Att gallra kommunens marker, transportera stock och bygga till exempel fågelholkar.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att serva kaffemaskiner och dela ut fruktleveranser till kommunens avdelningar. Verksamheten har även textilt arbetet så som att sy, lappa och laga.

Arbetsmarknadsenheten erbjuder vid behov stöd och hjälp för att utveckla den digitala kompetensen. Du kan till exempel få hjälp med att lära dig att aktivitetsrapportera till Arbetsförmedlingen, lära dig hur du skaffar mobilt Bank-ID, få baskunskap i Office-paketet för att upprätta ett CV med mera. 

En träffpunkt för dig som antingen är inskriven hos oss eller som är inskriven och arbetstränar hos oss och behöver träna på det svenska språket.

Centrum för arbete och integration är HBTQ-certifierad verksamhet.

Sidan publicerad av: Malin Andersson
Senast uppdaterad: 22 juli 2021