Ung i Tyresö – för dig som vill vidare mot arbete eller studier

Ung i Tyresö är en verksamhet som riktar sig till dig som är mellan 16 och 24 år, bosatt i Tyresö och behöver komma vidare mot arbete eller studier.

Vem är du?

Du har behov av ett samlat stöd och vägledning riktat mot sysselsättning, praktik, arbete eller studier. Kanske vill du också ha hjälp med att hitta din motivation?

Gemensamt för de flesta ungdomar vi träffar är att de, av olika anledningar, inte slutfört sina studier på gymnasiet eller grundskolan. Många har redan en pågående kontakt med andra myndigheter.

Hur kommer du i kontakt med oss?

För att få stöd genom Ung i Tyresö, går det bra att kontakta oss direkt. Om du redan har en pågående kontakt med t.ex. socialsekreterare, arbetsförmedlare, kurator eller studie- och yrkesvägledare, så kan du be dem skicka en så kallad anvisning till oss. En anvisning är en blankett där man fyller i kortfattad information om nuläget och dina kontaktuppgifter. Du kan också själv skicka en anvisning till oss. Blankett för ansökan hittar du här:

Ansökningsblankett till Centrum för arbete och integration , 44.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Därefter hör vi av oss till dig och bokar en tid för ett första möte.

Vilka är vi – och hur kan vi hjälpa dig?

Hos Ung i Tyresö arbetar ett samverkansteam bestående av vägledare, arbetsterapeut, och studie- och yrkesvägledare. Dina behov kartläggs och tillsammans arbetar vi för att du ska få rätt stöd för att komma vidare mot arbete eller studier. Det kan till exempel handla om att du behöver få stöd för att skapa en bra dygnsrytm, få struktur på dina dagar, hitta motivation och få vägledning.

Här finns vi

Ung i Tyresö har sina lokaler centralt i Tyresö. Teamet sitter på Regnbågsgatan 3, våning 1. Ingång från utsidan av Tyresö centrum.

Verksamheten delfinansieras av Samordningsförbundet Östra Södertörn.

Centrum för arbete och integration är HBTQI-certifierad verksamhet.

HBTQI-logga 2022, liten
Sidan publicerad av: Jonna Carlström
Senast uppdaterad: 10 juli 2024