Zambier studerar renhållning i Tyresö

17 september 2018.

En zambisk delegation är på besök i Tyresö för att studera renhållning och diskutera ett eventuellt framtida partnerskap. Tisdagen den 18 september besöker de olika återvinningsstationer i Tyresö.

Tyresö kommun har ansökt om ett partnerskap med Luanschya via Swedish International Centre for Local Democracy (ICLD). Verksamheten – som finansieras av SIDA – har som övergripande mål är att främja utvecklingen av hållbar demokrati på lokal och regional nivå.

I slutet av februari var företrädare för Tyresö kommun på plats i Zambia för att göra en förstudie hur ett partnerskap skulle kunna genomföras. De ville på plats kunna se vilka behov som finns och hur Tyresö kan bidra till utveckling. Nu är det Zambias tur att besöka Tyresö.

Under tisdagen besöker de bland annat olika återvinningsstationer i Tyresö och gör ett studiebesök på Scandinavian Biogas, där de får ta del av olika biogaslösningar. Den zambiska delegationen kommer också under sitt veckolånga besök att besöka förskolor, diskutera integration och stadsbyggnadsfrågor.

Fototillfälle ges vid samlaren och pantmaskinerna utanför Stora Coop, Tyresö centrum, tisdagen den 18 september kl 10:00.

För mer information:
Kommunikationschef Charlotta Janson Josephsson 08-578 291 01

Sidan publicerad av: kommunikation@tyreso.se
Senast uppdaterad: 18 maj 2021

Hitta på sidan