10-årsjubileum för Tyresöfestivalen

22 aug 2018.

Tyresö kommun välkomnar invånare och andra nyfikna till Stadsparken lördag den 1 september kl 12.00-17.00. Där blir det härlig festivalstämning med musik, dans, aktiviteter, mingel och mat. Spana in den nya parkourparken och missa inte finalen med Panetoz!

Under Tyresöfestivalen samlas medborgare, föreningar, lokalpolitiker och kommunala verksamheter för dialog, spontana möten och kreativt skapande. Anna-Karin Lejdal är projektledare för Tyresöfestivalen.

Vi vill tillföra aktivitet, rörelse och kultur till platsen. För alla nyinflyttade är ett besök på festivalen en chans att lära känna Tyresö – här hittar man kommunal service, lokalpolitiker och föreningsaktiviteter på ett och samma ställe. Att det är 10-årsjubileum märks på ett extra välfyllt program och nytt utseende på affischen. Som alltid har vi fri entré!

Ett femtiotal Tyresöföreningar erbjuder prova-på-aktiviteter, alltifrån kampsport och gymnastik till folkdans och schack. Vill man börja på en ny fritidsaktivitet till hösten är det alltså stor chans att hitta en här.

Underhållning på Stora scenen

Konferencier för dagen är Nina Hjelmkvist, känd bland barnen och omtyckt barnprogramledare från tv. Huvudakten är musikgruppen Panetoz som med en stor dos glädje framför sina hitlåtar. Programmet är för övrigt späckat med världsmusik med Parizad, cirkusmingel med Kulturbyrån Paradiso, barndans och rörelseglädje med Nando. Den interaktiva jazztrion Fri Luft ger familjeföreställningen Global Karneval i samarbete med Länsmusiken i Stockholm. Det blir också instrumentprovning, schlager, opera och ”tant-rapp”. Hela programmet finns påwww.tyreso.se/tyresofestivalen

Medborgardialog

De som är intresserade av att veta mer om hur kommunen arbetar och utvecklas träffar tjänstemännen vid ”kommuntorget”. Där kan den nyfikne få svar på sina frågor om aktuella stadsbyggnadsprojekt, vilka vuxenutbildningar som finns, vad ett pop up-bibliotek är och vilka kulturfrågor som är på tapeten. På festivalområdet finns också de politiska partier samlade – ett bra tillfälle att diskutera Tyresös framtid inför valet.

Invigning av parkourparken

Under Tyresöfestivalen invigs också den nya parkourparken längs Wättingestråket som byggdes under sommaren. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M) håller tal.

- Det ska bli superkul att få inviga Tyresös första parkourpark! Det är som en slags hinderbana och träningsformen stärker både kropp och sinne. Sporten grundades i början av 1980-talet i Frankrike och utövas främst utomhus, i verkliga miljöer. Vår nya parkourpark blir ett tillskott för att stärka folkhälsan och kommer möjliggöra för ännu mera spontanidrott för Tyresö kommuns invånare.

Arrangör Tyresö kommun

Festivalkoordinatorer
Anna-Karin Lejdal, kultursamordnare, Tyresö kommun: 070-169 85 66

Ohuru Hallström, fritidsledare, Tyresö kommun: 070-488 97 40

www.tyreso.se/tyresofestivalen

Sidan publicerad av: kommunikation@tyreso.se
Senast uppdaterad: 20 november 2019