Kulturskolebladet nr 29 2024 🐣

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Yes! 🙌 Halva priset på ordinarie kurser, avgiftsfria påsklovsaktiviteter, nyheten "Ung film" och nu går våra sommaraktiviteter att boka, med mera...

Fantasi och drömmar - en källa till glädje!

Fantastin och drömmarnas värld, bortom tid och rum, är en härlig plats att ha nära till. Vi på kulturskolan vill väcka och odla de ungas visioner och tro på en ljus framtid. Våra aktiviteter är samtidigt utvecklande och utmanande på ett mer konkret plan. Vill du bli riktigt bra på något, då är det bara övning och tålamod som gäller. Som tur är, kan du hos oss välja vilken nivå och vilka utmaningar du vill ställas inför. Vi vill som vanligt tacka alla underbara elever och anhöriga, ni betyder allt för oss.

Sommaräng med träd

Avgiftsfria påsklovsaktiviteter!

Våra lovaktiviteter har blivit ett populärt inslag på kulturskolan. Snart är det dags för påsklov. Kom till oss och gör film, testa musikproduktion eller spela piano eller synt. Allt är avgiftsfritt och går att boka i kurskatalogen. Direktlänk: Information och kurskatalog

Vår öppna kulturskola i Granängsringen är öppen även under lovet, Torsdagar 14-17. Välkommen! Information:
Öppen kulturskola Granängsringen

Wow! 🙌 Halva priset på våra ordinarie kurser!

Passa på nu under kursrean vecka 12, lär dig spela ett instrument, dansa, måla, sjung eller animera. Du kanske hellre vill filma, göra musik, spela teater och musikal, jonglera eller lära dig andra cirkuskonster? Vi är stolta över vårt utbud och ganska säkra på att vi har något som passar dig. Till kurskatalogen för våren 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhet! Ung film Tyresö

Ung film Tyresö är vår filmverksamhet med unga filmskapare i fokus. Vi erbjuder aktiviteter inom film och animering där deltagarnas egna skapande alltid är utgångspunkten. All verksamhet är avgiftsfri. Är du mellan 13 och 18 år och intresserad av att göra film? I vår öppna studio kan du förverkliga dina projekt och få hjälp att utveckla ditt filmskapande. Gör en snygg tiktok-video, en rolig reel eller kanske en kortfilm. Studion kommer vara öppen varje onsdag kl 17:00-20:00 från och med 3 april. Information:
Ung film Tyresö

Återvinning och "Herbox"!

Just nu installerar vi smart återvinning i våra lokaler. Under våren kommer nya möjligheter till sortering, både för besökare och vår personal. Det blir två stationer för källsortering på kulturskolan. Den ena i sal Tonfallet och den andra i uppehållsrummet. Här ska vi sortera papper, plast, pant och restavfall. En nyhet för alla tjejer är våra "Herboxar". Två av kulturskolans toaletter är utrustade med HerBox, en mensskyddsautomat med gratis mensskydd till våra elever.

 

Sommarkollo, musikalkollon och teaterkollo samt familjeteater och funkisteater, går nu att boka! ☀️

Sommarkollo vecka 25 (Kulturskolan + fritidsgårdarna)
Under kollot vecka 25 kommer kulturskolans aktiviteter blandas med fritidsgårdarnas. Mer information: Sommarkollo
Teaterkollo vecka 26: Under fyra dagar kommer vi tillsammans skapa en teaterföreställning. Vi går från idé till färdig föreställning och eleverna får vara med på alla delar. Kursen avslutas med en föreställning. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Musikalkollon under vecka 33: Var med och skapa en minimusikal tillsammans med kvalificerade pedagoger. OBS! Bra att boka tidigt, platserna brukar ta slut. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Familjeteater 24 juni: Drama- och teaterlek för familjen. Under två timmar får du möjlighet att tillsammans spela teater med ditt barn, med flera familjer. Det bjuds på enkel fika. Information: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Funkisteater 24 juni: Kom till kulturskolan på improvisationsteater. Under kursen får man lära sig blandade teaterövningar. Behövs ledsagare ska den vara med under hela dagen. Information: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Målad glad sol

Våren är här, dags att fylla på batterierna!

Vårtecknen blir fler för varje vecka, snart får vi ställa om klockan, då lättar allt lite extra. Njut nu fullt ut av vårens knoppar och blommor, de är mästare på att ge energi och nukänsla. Och du, försök kom ihåg att vara tacksam, tacksam för att få uppleva våren, det ger också fin energi. Titta gärna in i kurskatalogen, nu när det är halva priset. Tyresö kulturskola önskar alla en fortsatt fin vår!

Besök våra sociala medier och hemsidan!

Besök och gilla oss på Facebook, Instagram eller YouTube. Där får du glimtar från vår verksamhet och ibland viktig information. På hemsidan hittar du alltid information om våra kurser, priser, villkor, projekt och anmälan med mera.
Tyresö kulturskolas sociala medier

Tyresö kulturskolas hemsida

Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 26 mars 2024