Kulturskolebladet nr 16 2020 - Stort tack för höstterminen och God Jul!

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Kurskatalogen är släppt! Succé för dansshowen "Klimatkraft", nystartad avancerad ensemble och filmad pianoafton. Allt på ett lite nytt sätt, i en tid som kräver nya tankar.

Tack till alla elever och föräldrar!

Precis som vid varje terminsslut, vill Tyresö kulturskola tacka alla elever och föräldrar för ännu en rolig och kreativ termin. Vi lever i en annorlunda tid och kulturskolan följer råd samt rekommendationer, ändå tycker vi vår verksamhet fortsätter att fungera bra. Vi känner oss på sätt och vis viktigare än någonsin. Årets dansshow blev mycket lyckad, även om publiken var liten och höll avstånd till varandra. Vår nystartade ensemble fick flytta till en större sal och avsluta terminen med en filmad studioinspelning, men får vänta med att spela live. En planerad pianoafton fick ställa om till filminspelning. Listan kan göras lång, på hur vi har anpassat oss och samtidigt kunnat fortsätta på ett nytt sätt.

Dansare

"Klimatkraft" på Forellen, 16-17 oktober 2020. Foto: Tomas Nordebrink

Dans med kraft att förändra, som ger ringar på vattnet!

Dansshowen "Klimatkraft" spelades på Forellen, den 16-17 oktober. Föreställningens röda tråd, var en bred ingång på miljö och klimat. Teman som biologisk mångfald, pengabegär, kemikalier, klimatförändringar, demonstrationer och alla känslor däremellan rymdes i danserna. Eleverna gestaltade allt från ilska, rädsla, chock och nedstämdhet till hopp, gemenskap och kämpaglöd. Våra duktiga dansare visade kraften vi människor har att förändra och att föregå med gott exempel ger ringar på vattnet.

Programblad "Klimatkraft"

Layout: Felice Branzell

Kurskatalogen för våren 2021 är släppt!

Från och med nu kan du boka våra kurser för vårterminen. Prova på att måla, dansa, spela instrument, sjunga, animera film, göra musik, spela teater och musikal, vill du kanske lära dig jonglera eller andra cirkuskonster? Vi är väldigt stolta över vårt utbud och du har nästan säkert drömt om att prova något av allt vi har att erbjuda.

Mer information och kurskatalogen

Varför ska man gå på kulturskolan?

Inspirerande film om Tyresö kulturskola Länk till annan webbplats.

Reklam för kurskatalog

Foto: Pixabay

Ny "avancerad" soulpop-ensemble på kulturskolan!

På onsdagskvällar är det fullt ös i sal Tonfallet på kulturskolan. En 11 personer stark ny ensemble har bildats. Tre sångerskor, två blåsare, fullt kompband och dessutom två musiker på vissa instrument. De repeterar en gång i veckan och har på senare tiden fått byta till en större sal, för att kunna hålla avstånd. Låtarna är arrangerade av kulturskolans lärare, men ger samtidigt utrymme för elevernas egna idéer och improvisationer. Höstterminen avslutades med en lyckad film/ljudinspelning i studion. Tanken är att det ska bli liveframträdanden, så fort tiden tillåter.

Ensemble spelar musik

Foto: Tomas Nordebrink

Tyresö kulturskola önskar alla en lugn, säker och fridfull jul!

Titta gärna in i vårens kurskatalog och kom ihåg att du kan boka mer än en kurs, även när det gäller enskild undervisning. Vi ser fram emot att träffa er igen våren 2021, under vecka 3. Då startar de flesta av våra kurser.

Gilla oss på Facebook! Vår sida uppdateras ofta. Genom att besöka och gilla den får du med jämna mellanrum inspirerande och viktig information (text, bild/film) med mera. Tyresö kulturskolas Facebook Länk till annan webbplats.

Glada snögubbar

Foto: Pixabay