Kulturskolebladet nr 23 2022 🍁

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Hurra! Halva priset på ordinarie kurser, avgiftsfria aktiviteter på höstlovet, Creative Monday och en svängig jazzvecka med mera...

Vi lever här och nu!

Oavsett allt som händer runt omkring oss, lever vi här och nu. På kulturskolan möter vi barn och ungdomar varje dag. Vi gläds åt att de verkar må bra, att de precis som vanligt blir uppslukade av att få utrycka sig genom ord, toner, bilder, rörelser och film. I Kulturskolebladet 23 berättar vi lite om vad som händer och har hänt hos oss under senaste tiden.

Hurra! Halva priset på ordinare kurser, under resten av terminen.

Passa på nu under kursrean, lär dig spela ett instrument, dansa, måla, sjung eller animera. Du kanske hellre vill filma, göra musik, spela teater och musikal, jonglera eller lär dig andra cirkuskonster? Vi är stolta över vårt utbud och ganska säkra på att vi har något som passar dig.

Till kursrean hösten 2022 Länk till annan webbplats.

Snart höstlov! Vi har fler spännande avgiftsfria aktiviteter än någonsin!

Under vecka 44 är vår ordinarie undervisning inställd och det händer en hel del annat kul hos oss. Alla lovaktiviteter är avgiftsfria och de flesta bokas via vår kurskatalog, vi har även någon Drop in! Mer information och bokning här:

Information och bokning av höstlovsaktiviteter

Creative Monday! Sång, musikproduktion och dans. Du väljer, avgiftsfritt och utan anmälan.

Creative Monday på Kulturskolan är för dig 15-19 år. Sång, dans eller musikproduktion! Du väljer själv vad du vill prova. Ingen anmälan, avgiftsfritt, vi möts utanför entrén kl 19!
Information: Mer om Creative Monday
Dagar/tid:
Måndagen 7 november kl. 19-21 (Endast sång och musikproduktion)
Måndagen 5 december kl. 19-21
Plats: Vi möts utanför entrén till Tyresö kulturskola, Kvarnhjulet, Pluggvägen 6, Hus A

Succé för välbesökt Tysammansdag!

"Tysammansdagen" är ett samarbete inom hela kultur och fritidsförvaltningen. Den 24 september fylldes parken utanför Granängsringen 60 med aktiviteter och scenframträdanden. Efter en lite försiktig start, kom en hel del folk, det var god stämning och strålande väder. Målet med den här dagen, är att nå ut till barn, ungdomar och föräldrar, som inte känner till oss sedan tidigare. Kulturskolan bjöd på minikonserter med lärare samt elever och många tog chansen att prova på musikproduktion, film, flöjt, fiol, dans, måleri och sång med mera.

Granängsringen

Jazzvecka med sväng - Lyckat samarbete med Stockholms jazzfestival

Veckan startade med att jazztrumpetaren och musikern Peter Asplund höll en underhållande Clinic för kulturskolans elever. Peter delade med sig av sina erfarenheter som proffessionell jazztrumpetare/musiker. Under torsdagskvällen bjöd våra duktiga sångelever på en svängig konsert i Café Bonza. Jazzveckan avslutades med en väldigt lyckad Jazzcafé kväll. Gästartist var Peter Asplund och Nyforssalen var fullsatt. Kulturskolans elever spelade ihop med Peter och det var ett blandat program med jazz, soul, funk och blues.

Nyfikna, inspirerade och engagerade, med en önskan att lära sig något nytt. Något som gör livet rikare, vackrare och mer nyanserat. Ja, om vi på kulturskolan får drömma, är det så vi vill att våra elever ska känna. Passa på att boka något under kursrean, ta del av avgiftsfria aktiviteter under lovet. Nu önskar vi alla en fortsatt fin höst. Välkommen till Tyresö kulturskola!

Besök våra sociala medier och hemsidan!

Besök och gilla oss på Facebook, Instagram eller YouTube. Där får du glimtar från vår verksamhet och ibland viktig information. På hemsidan hittar du alltid information om våra kurser, priser, villkor, projekt och anmälan med mera.
Tyresö kulturskolas sociala medier

Tyresö kulturskolas hemsida

Gubbe av kastanjer
Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 28 oktober 2022