Kulturskolebladet nr 26 Sommar, sommar, sommar!🌼

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Kurskatalogsläpp, sommarkollon, Kulturskolans dag och avslutningar med mera!

Vad vore en sommar utan glass? Kulturskolans tips, tänk stort i sommar, skapa din egen drömglass!

Från drömglass till andra drömmar, kanske om att bli bättre på att måla, dansa, spela instrument, teater, göra film eller cirkuskonster. Höstens kurskatalog är släppt! För första gången är katalogen öppen under hela sommaren, passa på att planera hösten redan nu.

De senaste veckorna har kulturskolan bjudit på konserter, avslutningar, vernissager, föreställningar och andra former av evenemang. Nu förbereder vi våra sommarkollon och för nästa termin. Stort tack till alla underbara elever och föräldrar för den här fina vårterminen.

glass-strutar i olika smaker

Foto: Pixabay

Maj och juni, kulturskolans skördetid

Vårkonsert i Trollbäckens kyrka, Kulturskolans dag, nationaldagen, vernissager, föreställningar och avslutningar. Härligt när alla förberedelser och eleverna flit, övning, tålamod och engagemang leder till något som erbjuds Tyresös invånare. Kulturskolans elev Noomi Anttilas fina verk här intill, är gjord på en stenkaka (före CD-skivan fanns LP-skivan och före den, stenkakan) och var del av bild och form eleverna vernissage. Ofta återanvänder bild och form kursen saker som får nytt liv genom elevernas kreativitet.

Målat sommarmotiv på stenkaka

Foto: Susanne Högdahl Holm

Succé för Kulturskolans dag!

Den 23 maj firade Tyresö kulturskola Kulturskolans dag. De som kom dit fick uppleva såväl musik som dansuppträdanden och Dj:ing samt måleri. Det var fint väder, mycket folk och festlig stämning. Elever turades om att uppträda på tre scener utanför och inne i kulturskolans lokaler. Kvällen bjöd på musik i härligt skiftande genrer och avslutades med fullt ös, då kulturskolans ensembler Funk therapy och Tyresö soul intog stora scenen. Vilket drag!!!

Färgade ballonger mot blå himmel

Foto: Pixabay

Sommarkollo, musikalkollon och årets sommarnyheter: Teaterkollo, familjeteater och funkisteater

Sommarkollo (samarbete med fritidsgårdarna)
Som vanligt inleds sommaren med sommarkollot i Alby. Här blandas kulturskolans aktiviteter med fritidsgårdarnas. FULLT

Musikalkollon under vecka 32 och 33
Var med och skapa en minimusikal tillsammans med kvalificerade pedagoger. OBS! Bra att boka tidigt, platserna brukar ta slut. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Sommarnyheter!
Teaterkollo vecka 26
Under fyra dagar skapa vi en teaterföreställning. Eleverna får vara med på alla delar och kursen avslutas med en föreställning. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Familjeteater sommarlov 26 juni
Drama- och teaterlek för familjen. Under två timmar får du spela teater tillsammans med ditt barn, med flera familjer. Kursen är en lekfull upplevelse, här och nu. Syskon är välkomna! Det bjuds på enkel fika. Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Funkisteater sommarlov 26 juni
Upplev improvisationsteater. Det blir blandade teaterövningar. Ingen föranmälan, behövs ledsagare ska den vara med hela dagen. Information: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Svart siluett av artist i strålkastare

Foto: Pixabay

Samarbete mellan fritidsgårdarna och kulturskolan, sommarkollo med kultur!

Precis som förra året anordnar vi ett sommarkollo vecka 25, där varvas bad och lek med olika kulturformer. Kollot är ett spännande samarbete och redan fullbokat.

Någon ligger barfota i gräset på en sommaräng

Foto: Pixabay

Kurskatalogen är släppt! Nyhet är flöjtundervisning i Tyresö Strand och kortkurser i K-pop samt Street

Sedan våren 2023 har återanmälan till höstterminen legat i maj. Det har gjort det möjligt för oss att släppa kurskatalogen för hösten redan 7 juni och hålla den öppen hela sommaren! Mer information

Tyresö kulturskola önskar fortsatt skön sommar!

Nu önskar Tyresö kulturskola alla ett fantastiskt sommarlov. Långt från alla skärmar på mobiler, plattor och tv-apparater finns något annat. Andas och stanna upp en stund, låt saker och ting ta tid, ägna dem lite extra kärlek, nu när tiden finns. Tänk på att vår kurskatalog är öppen och att du redan nu kan boka dina kurser. Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar till våra sommarkollon vecka 31och 32. Hoppas vi ses i höst!

Frukt och bär vackert skurna i olika former

Foto: Pixabay

Besök våra sociala medier och hemsidan!

Besök och gilla oss på Facebook, Instagram eller YouTube. Där får du glimtar från vår verksamhet och ibland viktig information. På hemsidan hittar du alltid information om våra kurser, priser, villkor, projekt och anmälan med mera.
Tyresö kulturskolas sociala medier

Tyresö kulturskolas hemsida

Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 9 juni 2023