Kulturskolebladet nr 25 2023

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Nyheter om återanmälan och katalogsläpp, halva priset på kurser, sommaraktiviteter går nu att boka, presentationsvecka och succé för sportlovsaktiviter, med mera

Droppar, knoppar och ljus!

Oavsett all snö och kyla, talar naturen sitt tydliga språk, våren är på gång! Så även om det är tidigt, sträcker vi oss ännu längre och gör det möjligt att redan boka våra sommaraktiviteter, läs gärna om det lite längre ner. Du kan även läsa om våra nya datum för återanmälan samt katalogsläpp och varför vi valt att ändra rutiner. Vecka 12 har vi bjudit in alla 2:or i Tyresö att besöka oss i våra fina lokaler. Vecka 13 är halva priset på de flesta ordinarie kurser. Sist men inte minst, det var runt 160 elever hos oss på sportlovet, vilket slår våra tidigare rekord med över 100 %. Vi vill som vanligt tacka alla underbara elever och anhöriga, ni betyder allt för oss.

Snödroppar framför Tyresö slott.

Nya tider för återanmälan och kurskatalogsläpp

Från och med den här våren kommer återanmälan till höstterminens kurser att vara före sommarlovet. Du som går en kurs och vill fortsätta till hösten, återanmäler mellan 2-21 maj.
Det här gör det möjligt för oss att släppa kurskatalogen för hösten redan 7 juni. Tidigare har kurskatalogen varit stängd under sommaren. Det har gjort det svårt för de som vill börja våra kurser, att planera aktiviteter för hösten. Hoppas ni kommer att uppskatta vårt nya system, även om det kan ta lite tid att vänja sig.

Hoppsan! Halva priset på våra ordinarie kurser, terminen ut

Passa på nu under kursrean vecka 13, lär dig spela ett instrument, dansa, måla, sjung eller animera. Du kanske hellre vill filma, göra musik, spela teater och musikal, jonglera eller lära dig andra cirkuskonster? Vi är stolta över vårt utbud och ganska säkra på att vi har något som passar dig. Till kurskatalogen för våren 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sommarkollo, musikalkollon samt årets sommarnyheter: Teaterkollo, familjeteater och funkisteater, går nu att boka!!!

Sommarkollo(Samarbete med fritidsgårdarna)
Som vanligt inleds sommaren med sommarkollot i Alby. Här blandas kulturskolans aktiviteter med fritidsgårdarnas. Mer information kommer snart.

Musikalkollon under vecka 32 och 33
Var med och skapa en minimusikal tillsammans med kvalificerade pedagoger. OBS! Bra att boka tidigt, platserna brukar ta slut. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Sommarnyheter! Teaterkollo, familjeteater och funkisteater
Teaterkollo vecka 26
Under fyra dagar skapa vi en teaterföreställning. Eleverna får vara med på alla delar och kursen avslutas med en föreställning. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Familjeteater sommarlov 26 juni
Drama- och teaterlek för familjen. Under två timmar får du spela teater tillsammans med ditt barn, med flera familjer. Kursen är en lekfull upplevelse, här och nu. Syskon är välkomna! Det bjuds på enkel fika. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Funkisteater sommarlov 26 juni
Upplev improvisationsteater. Det blir blandade teaterövningar. Ingen föranmälan, behövs ledsagare ska den vara med hela dagen. Information: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Nyhet! Söndagsteater på Tyresö kulturskola (19 mars och 2 april)

Under söndagsteatern lär sig eleverna att gå från idé till mindre föreställning på en dag. Vi arbetar tillsammans fram en kortare föreställning som vi framför i slutet av dagen. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Vecka 12 är presentationsvecka och succé för våra lovaktiviteter!

Förutom kulturskolans fasta verksamhet, försöker vi så ofta som möjligt nå nya barn och ungdomar i Tyresö. Presentationsveckan och lovaktiviteter är två bra exempel. Under presentationsveckan bjuder vi in alla Tyresös tvåor till oss. Eleverna får en inspirerande föreställning av våra lärare och även prova en stor del av vårt utbud. Våra lovaktiviteter ökar hela tiden i popularitet och årets sportlov slog rekord. Snart är det dags för påsklovsaktiviteter. Då kan du komma till oss och sjunga, spela fiol eller piano. Allt avgiftsfritt och går snart att boka i kurskatalogen.

Ett frö kommer i många former och vi försöker så dagarna i ända

Att få in kulturformer på ett eller annat sätt i våra barns och ungdomars liv, ser vi som livsviktigt. Att få skapa själv och dela med sig till andra är fantastiskt. Titta gärna in i vårens kurskatalog, nu när det snart är halva priset, kom ihåg att du kan boka mer än en kurs, även när det gäller enskild undervisning. Tyresö kulturskola önskar alla en fortsatt fin vårtermin!

Besök våra sociala medier och hemsidan!

Besök och gilla oss på Facebook, Instagram eller YouTube. Där får du glimtar från vår verksamhet och ibland viktig information. På hemsidan hittar du alltid information om våra kurser, priser, villkor, projekt och anmälan med mera.
Tyresö kulturskolas sociala medier

Tyresö kulturskolas hemsida

Kvinna planterar
Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 17 mars 2023