StudyAlong - kulturskolans elevsystem

Kulturskolans elevsystem heter StudyAlong. Där kan du kommunicera med din lärare och får förutom din vanliga undervisning tillgång till videolektioner, digitala klassrum, noter och filmer.

Vad är StudyAlong?

StudyAlong är ett verksamhetssystem framtaget för Sveriges kulturskolor bestående av fyra delar: kurskatalog, administrationsverktyg, lärplattform och undervisningsmaterial.

Som målsman kommer du att...

  • enkelt kunna boka kurser i kulturskolans kurskatalog
  • se information över bokade kurser, tidpunkt, plats, lärare etc.
  • kunna bekräfta och betala erbjudande om fortsatt undervisning
  • kunna följa ditt barns undervisning via digitala klassrum (iRum)

Som elev kommer du att...

  • ha tillgång till över tretusen videolektioner filmade av musiker, artister och lärare från kultur-, musik- och musikhögskolor runt om i Sverige
  • kommunicera med din lärare via digitala klassrum (iRum)
  • stärkas i din undervisning genom att läraren kan dela filmer, länkar, noter och bilder på ett lagligt sätt
  • ha en trygg, säker och reklamfri plats för lärande när lusten faller på

iRum och digital undervisning

Här kan du se hur du hittar ditt iRum och videochattar med din lärare. Du kan logga in antingen som elev eller målsman, när du ska undervisas digitalt.

Undvik "StudyAlongs app", den saknar stöd för videochatt och fildelning.

1. När du har loggat in som elev ser det ut som på bilden här nedanför. För dig som är målsman, ser det lite annorlunda ut och står "gå till iRummet". Tryck på länken som leder till iRummet.


2. Nu har du kommit till sidan med dina kurser/din kurs. Du kommer till iRummet genom att klicka på den kurs du ska undervisas i digitalt(se bilden nedanför). iRummet har även andra funktioner, du kan chatta skriftligt med din lärare med mera. Om du är elev i ett gruppämne, ska du veta att allt du skriver i i-rummet, ses av hela gruppen. Vill du kommunicera med enbart lärare, använd lärarens mejl: Kontakt


3. Nu är du i ditt iRum och det ska se ut ungefär som på bilden här nedanför. För att börja videochatten med din lärare, klickar du på "gå med i pågående videochatt", den länken dyker upp först då din lärare är redo för din digitala undervisning. Om du kommer hit innan din lärare är redo och länken saknas, är det viktigt att uppdatera sidan ofta. Ha tålamod, ibland tar det av olika anledningar lite tid.

Ladda upp film/MP3

1. Klicka på “Mina filmer/MP3” under Medialänkarna
2. Klicka på “Ladda upp” och välj fil, avsluta med att klicka “Ladda upp”.
Filmen laddas nu upp och detta kan ta olika lång tid beroende på hur stor filen är samt hastigheten på nätverket.
3. Ge filmen en titel (beskrivning är valfritt att fylla i). Upphovsskyddat material? Är materialet du laddar upp upphovsrättsskyddat så måste du ange titel och upphovsman (under "beskrivning"). 
4. Klicka på “Publicera”. Filmen konverteras nu av StudyAlong och kommer dyka upp under Mina filmer/MP3 efter ett tag.

Innan man klickar på Publicera kan man välja att dela filmen på flera olika sätt. Förinställt är "Bara jag", alltså att bara den som laddar upp filmen ser den.

Är materialet du laddar upp upphovsrättsskyddat så måste du ange titel och upphovsman (under beskrivning).

Ladda upp bild/PDF

1. Klicka på “Mina bilder/PDF” under Medialänkarna.
2. Klicka på “Ladda upp” och välj fil,.
3. Ge filen ett namn. Upphovsskyddat material? Är materialet du laddar upp upphovsrättsskyddat så måste du ange titel och upphovsman (under beskrivning).
4. Klicka på “Ladda upp”, förvalt är “Bara jag” vilket betyder att dokumentet bara är synlig för den som laddar upp dokumentet. Det går att i detta läge välja flera olika delningsalternativ.

Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 24 april 2024