Kulturskolebladet nr 20 2021 - Tack för terminen och God Jul! 🌟

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Ny kurskatalog ute! Gratis breakdance på jullovet, "Nyfiken på kulturskolan", interaktiv musik/dansshow under Tyresö kulturdagar och framför allt, TACK FÖR HÖSTEN 2021!

Tack och bock! 🙏

Från ett tomt till ett fullt kalendarium. Adventskonsert i Tyresö kyrka, dans och teaterföreställningar samt vernissager. Vi har också haft en mängd mindre konserter, shower och avslutningar. Även om höstens evenemang har varit interna och endast för inbjudna, har det betytt väldigt mycket för de som går våra kurser och för oss som jobbar på kulturskolan. Vi vill verkligen tacka alla underbara elever och anhöriga, som på ett fantastiskt sätt ställer upp och gör allt det här möjligt.

Foto: Pixabay

Kurskatalogen för våren 2022 är släppt!

Från och med nu kan du boka våra kurser för vårterminen. Prova på att måla, dansa, spela instrument, sjunga, animera film, göra musik, spela teater och musikal, vill du kanske lära dig jonglera eller andra cirkuskonster?

Mer information och kurskatalogen

Inspirerande film om Tyresö kulturskola Länk till annan webbplats.

Foto: Pixabay

Prova breakdance på jullovet! (Gratis!)

Under jullovet 3-4 januari har du chansen att prova breakdance för nybörjare på Tyresö kulturskola. Breaking är en akrobatisk dans med mycket rum för självskapande! Kurserna är för dig som är född 2010-2014 och är avgiftsfritt. Bokning och information: Till vår kurskatalog Länk till annan webbplats.

Ungdom i en dansposition med huvudet mot golvet.

Foto: Tomas Nordebrink

"Prova på" tillfällen 13 januari på kulturskolan!

Är du nyfiken på hur det är att gå en kurs på Tyresö kulturskola? Boka en gratis prova på-lektion! Vi har kurser i till exempel sång, dans och instrument för barn och unga mellan 5 och 19 år. Kurstillfällena släpps den 3 januari och bokas i vår kurskatalog under "Prova på". Välkommen till oss!

Har du frågor, kontakta kulturskolans expedition: 08-578 291 72

Foto: Pixabay

Succé för interaktiv dans och livemusikkonsert under Tyresö kulturdagar!

Alltid extra kul när vi får till lyckade samarbeten mellan olika delar av vår verksamhet och den här eftermiddagen var dessutom en del av "Tyresö kulturdagar". Det var kulturskolans 10 manna soulensemble och streetdancegrupper som under eftermiddagen 20 november hade "Drop in" show. På grund av pandemin endast för inbjudna. Publiken fick uppleva nyskapad danskoreografi av elever och lärare, till svängiga rytmer och taktfasta gung. Det interaktiva delen bestod i att det dansades nära publiken, istället för på en scen. Publiken blev på så sätt en mer aktiv del av helheten.

Ensemble spelar musik

Foto: Tomas Nordebrink

Tyresö kulturskola önskar alla God Jul!

Titta gärna in i vårens nya kurskatalog och kom ihåg att du kan boka mer än en kurs. Vi ser fram emot att träffa er igen våren 2022 under vecka 3, då startar de flesta av våra kurser. God Jul!

Gilla oss på Facebook! Vår sida uppdateras ofta. Genom att besöka och gilla den får du med jämna mellanrum inspirerande och viktig information (text, bild/film) med mera. Tyresö kulturskolas Facebook Länk till annan webbplats.

Foto: Pixabay