Kulturskolebladet nr 19 2021 🍁

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Halva priset på våra kurser, gratis höstlovsaktiviteter, "Våga visa" kommer på besök, succé för sommarkollot och Tysammansdagen! med mera...

En höst tillsammans! 🍂

Efter en underbar sommar, är vi nu mitt i en spännande höst, full av möjligheter och drömmar att förverkliga. Härligt att äntligen få ses lite mer och komma varandra närmare igen. Även om vi på kulturskolan fortfarande är försiktiga och vill att alla fortsätter ta ansvar, så känns allt mer som vanligt. Vi kommer framförallt att få ha konserter, vernissager och föreställningar igen, det är något vi verkligen har längtat efter.

Hurra! Halva priset på lediga kurser, från och med måndagen 25 oktober

Passa på nu under kursrean, prova att spela instrument, dansa, måla, sjung, animera film, göra musik, spela teater och musikal, jonglera eller lär dig andra cirkuskonster? Vi är stolta över vårt utbud och ganska säkra på att vi har något som passar dig. Till kursrean hösten 2021 Länk till annan webbplats.

Snart är det höstlov, med fler spännande gratis aktiviteter än någonsin!

Under lovet vecka 44 är vår ordinarie undervisning inställd och det händer en hel del annat kul hos oss. Alla höstlovsaktiviteter är gratis och du bokar via vår kurskatalog. Vad sägs om att prova på melodiskt slagverk eller testa blåsinstrument med blåshänget. Vi har olika typer av dans, nytt för i år är breakdance! Du kan också prova gitarr, musikproduktion, piano, synt/keyboard och vi har sång för tonåringar. För de yngsta bjuder vi på musiklek. Mer information och bokning här: Information och bokning av höstlovsaktiviteter Länk till annan webbplats.

Vecka 46 kommer VÅGA VISA!

Hösten 2008 startade ett samarbete mellan musik- och kulturskolor i Stockholmsområdet. Målet med "Våga visa" är att inspireras och ta lärdom av varandras verksamheter. "Våga visa" lärare besöker alla delar av verksamheten och intervjuar elever, föräldrar, lärare samt annan personal. Tanken är att få hjälp med att se såväl styrkor som svagheter och bygga nätverk mellan skolor. Allt är frivilligt, om "Våga visa" lärare vill besöka din/ditt barns lektion eller bara ha en liten pratstund, får eleven och läraren bestämma ifall det passar.

Sommarkollo i Alby - Ett lyckat samarbete mellan kulturskolan och fritidsgårdarna

Förutom våra uppskattade musikalkollon, provade vi år för första gången ett samarbete mellan fritidsgårdarna och kulturskolan nere i Alby. Barn och ungdomar fick möjlighet att växla mellan bad och andra utomhusaktiviteter. Kulturskolan bidrog med kulturaktiviteter och olika stationer var uppställda i närheten av badplatsen, mitt i Albys vackra natur. Vad sägs om att spela Taikotrummor bredvid en fårhage, sjunga karaoke till livekomp eller skapa egen konst med mera. Även om badet i Albysjön hamnade på första plats för många, blev mixen mellan kultur och fritid väldigt uppskattad. Vi ser fram emot att genomföra ett liknande kollo nästa sommar.

Pojke hoppar i Albybadet.

Succé för välbesökt Tysammansdag!

"Tysammansdagen" är ytterligare ett exempel på samarbeten, i det här fallet inom hela kultur och fritidsförvaltningen. Den 11 september fylldes Multiarenan i Granängsringen med aktiviteter och scenframträdanden. Det kom mycket folk, stämningen och vädret var strålande. Målet är i första hand att nå ut till barn, ungdomar och föräldrar som inte känner till oss sedan tidigare. Kulturskolan bjöd på minikonserter med lärare samt elever och många tog chansen att prova på gitarr, cello, dansa, måla och sång med mera.

Nya projekt och kurser under hösten 2021

Den här hösten utökar vi med mer cirkus och musikal kurser. Passa på att kolla vårt fina utbud i kurskatalogen. Ett helt nystartat projekt är "öppen kulturskola" i Granängsringen. Kulturskolan vill hela tiden nå ut och finnas till för så många barn och ungdomar som möjligt, ett spännande steg i den riktningen är en egen lokal i Granängsringen. Just nu förbereder vi oss genom uppsökande verksamhet i området, när lokalen blir klar för inflyttning under våren 2022, vill vi att så många som möjligt i området känner till vår öppna kulturskola och är sugna på att prova musikproduktion samt även andra aktiviteter.

Granängsringen

Nu önskar vi er alla en fantastisk höst och kom ihåg att drömma stort! Passa på att boka något under kursrean, ta del av gratis aktiviteter under höstlovet. Vi ser med stor glädje fram emot att för första gången på länge kunna göra publika aktiviteter framöver. Välkommen till Tyresö kulturskola!

Gilla oss på Facebook! Vår sida uppdateras ofta. Genom att besöka och gilla den får du med jämna mellanrum inspirerande och viktig information (text, bild/film) med mera. Tyresö kulturskolas Facebook Länk till annan webbplats.