Kulturskolebladet nr 24 2022 - Tack för i år och God Jul! 🎄

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Vårens kurskatalog är släppt! Populära musikalkurser, Dansa utan krav och öppen musikproduktion fortsätter. Visste ni att vi har en folkmusikensemble? Stort tack för den här hösten!

Traditioner och nyskapande i en salig blandning!

Vi har haft adventskonsert i Tyresö kyrka och varit delaktiga i Tyresös filmfestival, kolla gärna in våra nya filmkurser inför våren 2023. Kulturskolans funkisteatergrupp har spelat Romeo och Julia. Under december månad har vi bjudit på dans, teater, vernissage och musikföreställningar samt vår julshow på Forellen. Under året har vi dessutom haft en hel del regionala och lokala samarbeten. Du kan läsa lite om dem längre ner. Vi vill som vanligt tacka alla fantastiska elever och anhöriga, som gör det här möjligt.

Vackert rött stearinljus

Nytt år, nya kurser, katalogen för våren finns ute!

Dröm stort och låt dig inspireras av vårt varierade utbud. Tyresö kulturskola släppte 12 december kurskatalogen för våren 2023. Det är som vanligt först till kvarn, till alla lediga kurser. Välkomna!

Till kurskatalogen för våren 2023 Öppnas i nytt fönster.

Blå himmel full med färgglada ballonger

Dansa utan krav, öppen musikproduktion och populära musikalkurser

Dansa utan krav, har funnits i några år nu och är en dansgrupp för tjejer och hbtq-personer 13-19 år. Gruppen är riktad till de som behöver röra på sig och få utlopp för sina känslor för att hantera sin stress bättre. Kursen är helt gratis och särskilt lämpad för de som är sugna på att dansa, helt utan krav. Under 2023 kommer vi erbjuda samma upplägg som tidigare: Mer Information: Dansa utan krav

Musikproduktion som öppen verksamhet kommer att fortsätta våren 2023 och är avgiftsfri, precis som tidigare.
Mer information kommer under första veckorna i januari. Håll ögonen öppna på hemsidan, Facebook eller Instagram.

Våra musikalkurser växer för varje år som går. Att blanda musik, dans och teater är hellyckad kombo tycker såväl våra lärare som elever. Just nu är alla våra musikalkurser fulla inför våren.

Dansande ungdomar
Mixerbord

Folkmusiken lever och vi har en egen ensemble!

Vår folkmusikensemble är för dig som går på kulturskolan och vill spela folkmusik i grupp. Den är öppen för alla instrument, bygger på gehörspel och är för dig som är nyfiken på såväl svensk som annan folkmusik. För mer information kontakta din lärare eller expeditionen.

Fiolkropp i närbild

Spännande samarbeten både lokalt som regionalt

Tyresö kulturskola samarbetar flitigt både lokalt och regionalt. NTV orkestern är ett samarbete mellan Nacka, Tyresö och Värmdö. Blås och slagverkselever från tre kommuner träffas några gånger per år och spelar tillsammans. Allt avslutas med en magnifik konsert. Orkestern har haft uppåt 100 barn i olika åldrar.

En del av våra lokala samarbeten är projekten på skolor runt om i Tyresö. Till exempel fiolspel eller dans på fritids, blåsinstrumentlektioner, musiklek med särskolans elever och sång och musikstunder på gymnasiet. När kulturskolan kommer på besök får barn och unga möjlighet att upptäcka, uppleva och prova på.

Drönarbild över Tyresö centrum och parkering.

Nu önskar vi alla ett skönt och avkopplande lov!

Titta gärna in i vårens kurskatalog och kom ihåg att du kan boka mer än en kurs, även när det gäller enskild undervisning. Vi ser fram emot att träffa er igen våren 2023. Under vecka 3 startar de flesta av våra kurser.
God Jul och Gott Nytt År!

Besök våra sociala medier och hemsidan!

Besök och gilla oss på Facebook, Instagram eller YouTube. Där får du glimtar från vår verksamhet och ibland viktig information. På hemsidan hittar du alltid information om våra kurser, priser, villkor, projekt och anmälan med mera.
Tyresö kulturskolas sociala medier

Tyresö kulturskolas hemsida

Glad snögubbe
Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 8 januari 2024