Kulturskolebladet nr 21 - SPORTLOV! 🏂 ⛷

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Sportslovaktiviteter, nya kortkurser, presentationsvecka och kultursommarjobb!

Från OS i Peking till sportlov i Tyresö!

Troligtvis har alla som läser det här sett något från årets OS i Peking, otroligt spännande och inspirerande! Under lovet är det vår tur att ge oss ut i spår och backar medmera. Våra ordinarie kurser på kulturskolan tar en paus tills vecka 10. Passa på att kolla in vår gratis Hiphop workshop under lovet.

OS-ringarna med världskarta i bakgrunden

Foto: Pixabay

Gratis Hiphopkurs och sång i grupp på lovet!

Under sportlovet tar våra ordinarie kurser paus. Tyresö kulturskola har sportlovsaktiviteter för barn/ungdomar 2004-2015. Det här lovet har vi bland annat Hiphop workshop och sång i grupp(fullbokad), helt gratis. Välkomna!

Tyresö kulturskolas entré

Nya korta kurser!

Dansmix kortkurs (för barn och ungdomar födda 2013-2016) 
Här får du utlopp för din rörelseglädje! Genom ett lekfullt utforskande introduceras vi för dansen och får en bred grund.
Dag/tid: Måndagar 28 mars - 23 maj, eftermiddagstid. Information och bokning: Kurskatalogen- Kortkurser Länk till annan webbplats.

Ministreet kortkurs (för barn födda 2014-2016)
I den här kursen leker vi med, utforskar och lär oss om rytmer, grooves och koreografi. Utifrån grunderna i streetdance rör vi oss till hiphop-, funk- och Rn'B-musik när vi övar taktkänsla, uttryck och såklart en hel del coola moves!
Dag/tid: Lördagar 12:00-12:45, 05 mars - 21 maj
Information och bokning: Kurskatalogen- korta kurser Länk till annan webbplats.

Nya filmkurser för yngre och äldre (Start 1 april)
Tyresö kulturskola startar 1 april nya filmkurser. Filma, klippa och skriva manus, är några av de saker du får lära dig mer om. Mer information och bokning: Filmkurser VT22

Vi har även fler korta kurser. Här är en länk till mer information och bokning: Kurskatalogen- Kortkurser Länk till annan webbplats.

Händer som sträcks uppåt i olika glada färger

Foto: Pixabay

Vecka 12 är det presentationsvecka!

Tyresö har talang! Presentationsveckan är en vecka då vi bjuder in Tyresös samtliga tvåor till Tyresö kulturskola. Där får de uppleva en härligt inspirerande föreställning producerad av våra lärare. Under vecka 12 är därför mycket av vår ordinarie undervisning inställd, din lärare berättar vad som gäller för dig.

"Tyresö har talang" affisch till årets presentationsvecka. Glittrigt med stjärna och blå bakgrund.

Kultursommarjobb, något för dig?

Den här sommaren har du möjlighet att prova arbeta som musiker, artist eller ljudtekniker. Med hjälp av en handledare övar ni in en musikföreställning som ni marknadsför och turnerar med inom kommunala verksamheter.

Feriejobb i Tyresö kommun fördelas inom kommunala verksamheter och ideellt föreningsliv. Ansökan till feriejobb 2022 kan du göra mellan 11 februari och 13 mars.

För att kunna delta i projektet krävs att du har förkunskaper inom sång och musik. Deltagarna kommer att väljas ut genom audition och personlig intervju. Tyresö kommun förmedlar även andra sommarjobb.

sommaräng, gitarrist

Foto: Pixabay

Tyresö kulturskola önskar alla ett skönt sportlov!

Tack alla underbara elever och föräldrar för en fin start på terminen. Passa på att kolla in vår gratis Hiphop workshop under lovet. Vi ser fram emot en rolig och kreativ vår, förhoppningsvis fylld med konserter, vernissager och föreställningar.

Skidspår i skogen. Vacker solig vinterdag.

Foto: Pixabay

Gilla oss på Facebook! Vår sida uppdateras ofta. Genom att besöka och gilla den får du med jämna mellanrum inspirerande och viktig information (text, bild/film) med mera. Tyresö kulturskolas Facebook Länk till annan webbplats.