Kulturskolebladet nr 15 2020

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Välkommen till nya Kulturskolebladet på webben! Här kan du läsa om kommande kursrean, gratis aktiviteter på höstlovet, att vi får besök av "Våga visa" och vår viktiga elevenkät.

Flygande terminsstart

Det bubblar av liv, lust och kreativitet, från orkestersalen i ena änden av kulturskolan, till danssalen i andra. Nya cirkusskolan är helt full! Våra nya musikalkurser och en hel del annat finns fortfarande platser kvar till, så passa på nu under rean.

Kulturskolebladet "tillgängligt"

En ny lag om att dokument ska vara tillgängliga för alla, har trätt i kraft. Vi på Kulturskolan följer den bland annat genom att lägga Kulturskolebladet direkt på hemsidan. När du ändå är här, tycker vi att du ska se dig om. Hemsidan har mycket intressant och nyttig information om vår verksamhet.

Tyresö kulturskola

Wow! Halva priset på lediga kurser från och med vecka 43

Måla, dansa, spela instrument, sjunga, animera film, göra musik, spela teater och musikal, vill du kanske lära dig jonglera eller andra cirkuskonster? Vi är väldigt stolta över vårt utbud och du har nästan säkert drömt om att prova något av allt vi har att erbjuda.

(Länk inaktuell)

Vecka 44 är det höstlov och vi har gratis aktiviteter!

På höstlovet händer det en hel del hos oss. Vi har stråkläger för våra stråkelever, Pop-up med biblioteket och kulturskolan, ett samarbete där vi besöker några skolors fritidsverksamheter. Kulturskolan har med trumset och gitarrer, med möjlighet att prova. Biblioteket har med sig böcker. Sist men inte minst har vi spännande gratis höstlovsaktiviteter, de kan du boka här:

(Länk inaktuell)

Vecka 46 kommer VÅGA VISA!

Hösten 2008 startade ett samarbete mellan musik- och kulturskolor runt om i Stockholmsområdet. Målet med "Våga visa" är att inspireras och ta lärdom av varandras verksamheter, för att kunna utvecklas och växa tillsammans.

"Våga visa" lärare besöker alla delar av verksamheten och intervjuar även elever, föräldrar och lärare samt annan personal.

Tanken är att få ett stort underlag för utvecklingsarbetet, få hjälp med att se såväl styrkor som svagheter och samtidigt bygga ett nätverk mellan skolor.

Allt är helt frivilligt. Om "Våga visa" lärare vill besöka din/ditt barns lektion eller bara ha en liten pratstund, får eleven och läraren bestämma ifall det passar. Våga visa följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, så allt blir säkert och tryggt.

Du blir bättre, om vi blir bättre! Snälla, svara på elevenkäten!

Tyresö Kulturskola vill veta vad du tycker om oss och våra kurser.
Om du svarar på några korta frågor hjälper du oss bli bättre. Svaren är helt anonyma och frågorna är till eleverna. Om ditt barn behöver hjälp, kan ni svara på frågorna tillsammans.

Fyll helst i en enkät för varje kurs och barn:

(Länk inaktuell)

Tack för din medverkan!
Om du har frågor kan du vända dig till Christina Holm tel. 08-5782 93 89 eller christina.holm@tyreso.se


Nu önskar vi på Tyresö kulturskola alla en fortsatt mysig och trivsam höst. Passa på att boka något under kursrean, svara på elevenkäten och kom ihåg att vi har en del gratis aktiviteter att bjuda på under kommande lovet. Välkommen till Tyresö kulturskola!

Gilla oss på Facebook! Vår sida uppdateras ofta. Genom att besöka och gilla den får du med jämna mellanrum inspirerande och viktig information (text, bild/film) med mera. Tyresö kulturskolas Facebook Länk till annan webbplats.