Om kulturskolan

Tyresö kulturskola finns till för dig som bor i Tyresö och vill ägna dig åt musik, dans, bild, teater, cirkus eller film på din fritid. Vi erbjuder många roliga och inspirerande kurser från höstterminen det år man fyller 5 år, fram till och med vårterminen man fyller 19 år. Scenen är din!

Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Frågor och svar

Om undervisningen och våra pedagoger

Våra välutbildade och engagerade lärare har stor erfarenhet både som pedagoger och artister. Därför har vi en mycket hög kvalitet på vår undervisning. I vår verksamhet deltar mer än niohundra barn och ungdomar från Tyresö. Du får undervisning enskilt eller i grupp på eftermiddags- eller kvällstid.

För dig med funktionsnedsättning

Har du särskilda behov? Kontakta oss så diskuterar vi möjligheten till anpassad undervisning.

Var finns kulturskolan?

Vi håller till i våra egna lokaler i Kulturcentrum Kvarnhjulet, hus A, Pluggvägen 6. Det tar ungefär 5–10 minuter att gå från Tyresö centrum.

Hitta hit Eniro kartor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi har även cirkuskurser i Krusboda skola (gymnastiksalen). Gitarr- och tvärflöjtslektioner på biblioteket i Strand. Gitarrlektioner på biblioteket i Trollbäcken och på Kringlans fritidsgård i Trollbäcken. Vi har även danskurser i Fornuddens skola (danssalen) i Trollbäcken.

Likabehandlingsplan

I vår verksamhet har vi nolltolerans mot mobbing. Kulturskolan har tagit fram riktlinjer för att alla ska behandlas lika. 

Likabehandlingsplan

Här vill vi att:

  • alla känner sig välkomna
  • alla respekterar varandra
  • alla väljer aktivitet utifrån sitt eget intresse, utan att styras av traditioner eller andras förväntningar.

Vår verksamhet:

  • genomsyras av allas lika värde
  • utgår från varje elevs förutsättningar
  • erbjuder nyanserad och genomtänkt undervisning.

Utvärdering och kvalitet

Tyresö kulturskola ingår i nätverket "Våga Visa" kulturskola. Nätverket har utvecklat en metod för samverkan kring utvärdering av musik- och kulturskoleverksamhet. Järfälla, Nacka, Tyresö, Upplands Väsby och Lidingös kommuner deltar i samarbetet.

Kulturskolebladet - kulturskolans informationsblad

Vårt informationsblad kommer oftast ut fyra gånger per läsår. Du kan även läsa äldre kulturskoleblad från och med 2020 och framåt.

Till Kulturskolebladet

Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 21 maj 2024