Kulturskolebladet nr 18 - Tack för ännu en fin vårtermin!

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Gratis prova på tillfällen, återanmälan, katalogsläpp och sommarkollo! 🌼

Känslan av frihet, hänga med kompisar, hänga i hängmattan, kanske på stranden, bada eller göra något annat man känner för, SOMMARLOV!

Så här innan lovet vill vi som vanligt tacka alla underbara elever och föräldrar för terminen. Ni är fantastiska som gjort att vår verksamhet även under det här annorlunda året fortsatt fungera på ett roligt, lärorikt och kreativt sätt. Vi ser verkligen fram emot höstterminen och allt den har att bjuda.

På kulturskolan väntar vi på att återigen få ha vanliga konserter, vernissager, föreställningar och andra former av publika tillställningar. Under det här året har vi istället fått utveckla de digitala möjligheterna till allt det där vi väntar på att få göra live. Lite längre ner på sida kan du läsa om årets digitala Kulturskolans dag och även se filmer vi skapat. Du kan även läsa om våra sommarkollon, vi har fortfarande platser kvar till vecka 31. Du får också svar på frågor angående anmälan/återanmälan och när kurskatalogen släpps.

Från "bild och form" elevernas utställning. Foto: Susanne Högdahl Holm

Succé för Kulturskolans dag 2021

Måndagen 17 maj arrangerades för första gången en manifestation för Sveriges Kulturskolor. På grund av pandemin skedde allting digitalt, med bland annat en mängd härliga filmer, som alla kan ta del av. Det största projektet under manifestationen var musikcollaget ”Viva la vida”, som samlat 1200 elever i en enorm nationell orkester. Du kan se resultatet och få mer information genom att följa länken:
Kulturskolans dag.På vår Facebook ligger också en hel del filmer, vi själva producerat under våren: Tyresö kulturskolas Facebook Länk till annan webbplats.

Vecka 24! Sommarkollo och gratis prova på

I år erbjuder vi vecka 24 både sommarkollo och chansen att gratis testa olika instrument samt teater. Kollot är ett spännande samarbete mellan fritidsgårdarna samt kulturskolan och är redan fullbokat, Samma vecka har vi även en hel del gratis prova på tillfällen under förmiddagstid, på Tyresö kulturskola. Prova på tillfällen bokas i vår kurskatalog:

(Länk inaktuell)

Målad färgglad bild på kultur

OBS! Platser kvar till musikalkollo vecka 31

Vårt uppskattade musikalkollo är tillbaka vecka 31 och 32. För barn och ungdomar Intresserade av sång, musik, dans och teater är det här rena paradiset. Kollot är för dig som är 9–13 år. Ta chansen och var med på vårt populära musikalkollo och skapa en minimusikal! Tillsammans med kvalificerade pedagoger introduceras du i musik, dans och teaterarbete. Förhoppningsvis kan vi ha uppspel för familj och vänner sista dagen. Välkommen! Mer information och anmälan:

(Länk inaktuell)

En mörk siluett av en person som dansar med armarna utsträckta med strålkastare i bakgrunden.

Anmälan och återanmälan till hösten 2021

Höstens kurskatalog öppnar igen 24 augusti och återanmälan till befintliga kurser är 2-15 augusti. Vårens kurskatalog för ordinarie kurser är stängd. Om du vill veta mer om våra kurser, hänvisar vi till hemsidans kursinformation. Direktlänk till information om våra kurser: Kurser hösten 2021 

Tyresö kulturskola önskar alla Glad Sommar!

Nu önskar vi på Tyresö kulturskola alla ett fint slut på vårterminen, ett underbart sommarlov och välkomna tillbaka till hösten! Kom ihåg att återanmäla er till era nuvarande kurser mellan 2-15 augusti och att vi den 24 augusti släpper vår kurskatalog!

Foto: Pixabay

Gilla oss på Facebook! Vår sida uppdateras ofta. Genom att besöka och gilla den får du med jämna mellanrum inspirerande och viktig information (text, bild/film) med mera. Tyresö kulturskolas Facebook Länk till annan webbplats.