Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Korttidsplats

Korttidsplats kan beviljas vid tillfälligt behov av omsorg och vård. Korttidsplats används om behov av omsorg inte kan tillgodoses i det egna hemmet. Korttidsplatserna kan även användas som avlastning för de som vårdas i hemmet av anhörig.

Korttidsplats beviljas enligt socialtjänstlagen efter behovsbedömning, och kan bli aktuellt för till exempel de som vårdas i hemmet av anhörig, i form av tillfällig eller regelbunden avlastning. Insatsen kan även beviljas när boendesituationen eller omfattningen av andra biståndsinsatser behöver utredas.

Så här ansöker du

Ansökan om korttidsplats sker genom att kontakta en handläggare på äldre- och omsorgsförvaltningen. Du kan också ansöka genom E-tjänstportalenlänk till annan webbplats, eller via ansökningsblanketten som du hittar under relaterad information nedan.

Sidan publicerad av: Maria Lagerqvist
Senast uppdaterad: 13 januari 2020
Upp

Hitta på sidan