Anhörigcafé

Anhörigcaféet i Tyresö är en mötesplats för dig som ger vård, hjälp eller stöd till en närstående som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar vardagen på egen hand.

Två personer som sitter vid ett bord med en varsin kopp

Anhörigcafé

Vi träffas regelbundet för att dela erfarenheter, utvecklas och stötta varandra.

Första timmen diskuterar vi ett specifikt anhörigrelaterat tema, kring vilket vi gör aktiviteter och exempelvis bjuder in föreläsare. Därefter fika till självkostnadspris.

Träffar våren 2024

Tisdag den 6 februari
Enhetschef Katarina Åhman kommer och berättar hur man arbetar på Minnesmottagningen på Handens närsjukhus. Katarina berättar om tidiga tecken på demens, hur en minnesutredning går till och hur man kan förebygga minnesproblematik.

Tisdag den 5 mars
Gert Johansson, budget- och skuldrådgivare på Tyresö kommun, kommer och berättar om deras verksamhet, vad man kan få för stöd gällande budget och skulder.

Tisdag den 2 april
Kom och träffa biståndshandläggare inom äldreomsorg och LSS-handläggare på Tyresö kommun. Vid detta tillfälle finns möjlighet att ställa era frågor till respektive handläggare. Det kan handla om till exempel hur man ansöker, utredningsprocess och insatser, dock ej frågor om specifika ärenden.

Tisdag den 7 maj
Dietist från Tyresö rehab kommer och berättar om mat och hälsa hela livet med fokus på åldrande. Sjukgymnast berättar om hur du kan undvika fall samt visar olika typer av hjälpmedel.

Tid

Alla träffar är kl 13 – 15.

Plats

Kulturcentrum Kvarnhjulet, hus C, caféet. 

Föranmälan krävs ej. Fika till självkostnadspris.

Välkomna!

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 9 januari 2024