Trygghetslarm

Om du ofta oroar dig för att till exempel ramla, kan ett trygghetslarm vara ett bra alternativ.

Trygghetslarm är till för att du snabbt ska kunna få hjälp i akuta situationer, till exempel om du ramlar och inte kan ta dig upp själv. Larmet sitter på armen eller runt halsen. Genom en knapp på larmet kan du i akuta situationer få kontakt med en larmcentral via högtalartelefon. Larmcentralen kontaktar i sin tur hemtjänsten som kommer hem till dig.

Så här ansöker du

Alla kan ansöka om att få ett trygghetslarm, oavsett ålder. Du ansöker om trygghetslarm via E-tjänstportalen, eller genom att fylla i och skicka in ansökningsblanketten som du finner längst ner på sidan.

Ansök om trygghetslarm via E-tjänstportalen Länk till annan webbplats.

Det går även bra att kontakta Servicecenter som kan hjälpa dig med ansökan, eller att kontakta socialtjänstens handläggare för mer information.

Trygghetslarmet är en biståndsinsats och är tillsvidare avgiftsfritt, för den som fått det beviljat.

Larmhantering i kommunal regi

All larmhantering sker i kommunal regi. Det innebär att anställda i Tyresö kommuns larmteam kommer till dig när du larmar oavsett vilken hemtjänstuförare du valt om du har andra hemtjänstinsatser.

Larmteamet i Tyresö kommun arbetar enbart med trygghetslarm och de har särskilda hjälpmedel med sig för att kunna hjälpa till i olika situationer. All personal består av utbildade undersköterskor som även fått extra utbildning i larmhantering.

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 16 april 2024