Minnesstörning

Den som har en kognitiv sjukdom kan själv, eller via exempelvis en anhörig, ansöka om att få delta i dagverksamhet för personer med demenssjukdom och kognitiva funktionsnedsättningar.

Vad är demens?

Demenssjukdom är en kognitiv sjukdom, vilket innebär att den inverkar på människans förmåga att lära, tänka och bearbeta information. Demenssjukdom kan bland annat ge minnesstörning, försämrad tankeföring, sviktande omdöme, svårigheter att orientera sig i tid och rum och personlighetsförändringar.

Dagverksamhet för personer med demenssjukdom och kognitiva funktionsnedsättningar

Logga Silviahemcertifiering


På dagverksamheterna utformar vi dagen efter våra gästers behov och intressen. Personalen på dagverksamheterna är undersköterskor med specialkompetens kring minnesnedsättning.

Verksamheterna är Silviahemcertifierade, vilket innebär att personalen genomgått stiftelsen Silviahemmets gedigna utbildning inom demensvård.

Exempel på aktiviteter på dagverksamheterna:

  • promenader
  • utflykter
  • tidningsläsning
  • musik, sång och dansstunder
  • lugna och avkopplande stunder

När gästerna kommer serverar vi frukost. Vi äter sedan lunch tillsammans. Eftermiddagskaffe serveras innan det är dags att åka hem.

Så här ansöker du

Kontakta en handläggare på äldre- och omsorgsförvaltningen, eller ansök via E-tjänstportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan också fylla i och skicka in ansökningsblanketten du finner längst ner på denna sida.

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 29 december 2022