Fixarservice

Många äldre råkar ut för fallskador i eget hem när man kliver upp på stegar, sätter upp gardiner, byter glödlampor, halkar på lösa mattor, eller liknande. För att minska antalet fallskador kan äldre utan kostnad få hjälp med riskfyllda sysslor i hemmet. Vi kallar denna tjänst för Fixarservice.

Vad kan du få hjälp med?

Att sätta upp gardiner och tavlor, byta glödlampor, proppar, batterier, fästa lösa sladdar och liknande. Fixarservice hjälper också till att förutse eventuella olyckor i hemmet, om du vill ha sådan hjälp. I arbetsuppgifterna ingår inte trädgårdsarbete, snöskottning eller fönsterputs. Inte heller uppgifter där det krävs yrkeskunniga hantverkare.

Vilka kan få hjälp och hur mycket?

I första hand personer som är 75 år eller äldre, boende i Tyresö kommun, men även andra äldre och funktionsnedsatta i mån av tid. Sommarboende i kommunen omfattas inte.

Vad kostar det?

Tills vidare är hjälpen kostnadsfri för mottagaren.

Hur gör du för att få hjälp från Fixarservice?

Kommunen har gett uppdraget att ha hand om Fixarservice till Tyresö Väntjänstförening.

Önskar du hjälp kontaktar du Tyresö Väntjänst. Samordnaren på Tyresö Väntjänst förmedlar uppdragen mellan dig och Fixarservice. Från samordnaren får du besked om vi kan bistå dig med din önskan om hjälp. Du får också veta vem som kommer till dig och när. Personen har med sig sin legitimation och ett intyg, underskrivet av Tyresö Väntjänst. Fixarna som kommer hem till dig arbetar ideellt och oavlönat.

Vi hoppas kunna hjälpa dig med ditt önskemål om en praktisk uppgift som förebygger fall och skador.

Kontaktuppgifterna hittar du längst upp på sidan, under rubriken på sidan.

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 12 januari 2024