Elbilar och biobränsle

På denna sida hittar du som bor, besöker och verkar i Tyresö information om kommunens arbete med att bygga ut laddinfrastruktur. Du får även tips på hur du kan hitta laddplatser och var du kan tanka fossilfria drivmedel.

Utbyggnad av publik laddinfrastruktur

Tyresö kommun var tidigt ute med ett etablera publika laddplatser för elbilar i kommunen. En första snabbladdstation öppnades vid Tyresö centrum redan 2012.

En viktig del av kommunens klimatplan är att stötta omställning till fossilfria transporter och elektrifiering av fordonsflottan. Idag arbetar vi aktivt för att erbjuda fler laddningsmöjligheter i Tyresö kommun. Detta gör vi genom att:

  1. möjliggöra för fler aktörer att etablera laddplatser på kommunal mark, där det kompletterar den laddinfrastruktur som byggs av privata aktörer vid drivmedelstationer och andra serviceställen
  2. erbjuda möjlighet till att använda laddplatser som tillhör kommunens verksamheter utanför kontorstider.

En annan del i detta arbete är omställning av den interna fordonsflottan till fossilfria, klimatsmarta transporter. Kommunen arbetar även för att drivmedelstationer i det nya företagsområdet Lindalshöjden ska erbjuda såväl biogas som modern snabbladdning för både personbilar och tyngre fordon.

Vi samarbetar med andra Södertörnskommuner kring laddinfrastrukturfrågor inom ramen för projektet Fossilfritt 2030.

Hitta laddstationer i kommunen

För information om placering av laddstationer hänvisar vi till webbsidorna ChargeFinder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och uppladdning.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hitta stationer med biobränsle i appen "Tanka grönt"

Tanka Grönt är en gratis app som samlar information på ett och samma ställe om var du kan tanka olika drivmedel inklusive fossilfria drivmedel som till exempel biodiesel. Appen innehåller tankstationer för hela Sverige.
Läs om Tanka grönt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fixa laddplats till flerbostadshus och bostadsrättsföreningar

Ett ökat antal bostadsrättsföreningar och fastighetsägare har upptäckt fördelarna med att erbjuda sina boende med laddplatser. Hos energi- och klimatrådgivningen kan du hitta guider och vägledningar hur du kan göra.
Information om laddplats till flerbostadshus Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: hallbarhet@tyreso.se
Senast uppdaterad: 24 juni 2024