Bygga

Allt om bygglov och anmälan för att bygga nytt, bygga om eller bygga till ditt hus. Under rubriken bygga, riva eller ändra hittar du information om de vanligaste byggprojekten.

Allt om bygglov

 • Bygga, riva eller ändra

  Att bygga något nytt eller bygga till kräver ofta bygglov som du behöver ansöka om. Om det är en bygglovsbefriad attefallsåtgärd behöver du göra en anmälan och få startbesked innan du börjar.
 • E-tjänster för byggärenden

  På den här sidan har vi samlat alla e-tjänster som rör bygglov och övriga byggärenden. För att använda e-tjänsterna behöver du ha ett bank-id. Om du inte har tillgång till bank-id, kontakta Servicecenter.
 • Vad kostar det?

  Att söka bygglov eller göra en anmälan kostar pengar, oavsett vilket beslut du får. Kostnaden varierar mellan olika typer av ärenden. Avgifterna är fastställda av kommunfullmäktige i en särskild taxa.
 • Har du frågor kring bygglov?

  Funderar du på att bygga eller ändra något och undrar vad som gäller för just din fastighet? Om det krävs bygglov eller om du behöver göra en anmälan? Många av svaren hittar du här på vår webb, i andra hand kan du kontakta servicecenter eller boka bygglovsrådgivning.
 • Beställa handlingar från bygglovsarkivet

  Använd vår e-tjänst för att på ett enkelt sätt beställa de handlingar som du är intresserad av. Handlingarna skickas till dig via e-post. Om du har fått ett meddelande om kungörelse och vill ta del av beslutet, så kan du även beställa beslutet i e-tjänsten.
 • Ansluta till VA

 • Mätuppdrag och kartor

  Kommunen utför olika typer av mätuppdrag, bland annat utstakning och lägeskontroll av byggnader, gränsutvisning och mätning för kartframställning.
 • Avstyckning och servitut

  Tyresö kommun har ingen egen lantmäterimyndighet. Det är den statliga myndigheten Lantmäteriet som ansvarar för och beslutar i frågor som innebär förändringar i fastigheters gränser eller rättigheter. 
Sidan publicerad av: bygglov@tyreso.se
Senast uppdaterad: 9 april 2024

Hitta på sidan