Har du frågor kring bygglov?

Funderar du på att bygga eller ändra något och undrar vad som gäller för just din fastighet? Om det krävs bygglov eller om du behöver göra en anmälan? Många av svaren hittar du här på vår webb, i andra hand kan du kontakta servicecenter eller boka bygglovsrådgivning.

Börja med att leta på webben

Vi rekommenderar dig att börja med att söka svaret på din fråga via vår webbplats. Börja gärna med att titta på den här sidan:

Bygga, riva eller ändra

Servicecenter i andra hand

Frågor om bygglov kan ofta besvaras av kommunens servicecenter. Servicecenter tar emot dina frågor via mejl eller telefon. Du hittar kontaktuppgifter i kontaktfliken ovan. Om du mejlar oss ber vi dig att beskriva din fråga så noggrant du kan, samt ange vilken fastighet eller adress det gäller.

Telefontider hos bygglovsenheten

Bygglovsenheten har telefontid med följande öppettider:

  • Tisdag kl 10.00–11.00
  • Torsdag kl 13.00–14.00

Avvikande telefontider
Under perioden 27 juni–20 augusti har vi uppehåll i telefontiderna. Våra e-tjänster Länk till annan webbplats. har öppet dygnet runt och du kan alltid kontakta oss genom att mejla till bygglov@tyreso.se. Från och med tisdag 20 augusti fortsätter vi med våra telefontider som vanligt: tisdagar 10.00–11.00 och torsdagar 13.00–14.00.

Du ringer via Servicecenter på telefonnummer 08-578 291 00 och blir kopplad till bygglovsenheten för att ställa dina frågor. Detta gäller både dig som har allmänna frågor och dig som har ett pågående ärende hos bygglovsenheten.

Observera att du inte kan få någon bedömning på förhand om din åtgärd kommer att beviljas eller inte.

Bygglovsrådgivning

Vi erbjuder även bygglovsrådgivning för dig som funderar på att bygga om, bygga till eller bygga nytt. Du kan boka tid för att träffa oss digitalt eller på plats i kommunhuset, torsdagar kl 15–17.

Sommaruppehåll för rådgivning
Rådgivningen har sommaruppehåll och startar igen torsdag 22 augusti.

Sidan publicerad av: bygglov@tyreso.se
Senast uppdaterad: 17 juni 2024