Har du frågor kring bygglov?

Funderar du på att bygga eller ändra något och undrar vad som gäller för just din fastighet? Om det krävs bygglov eller om du behöver göra en anmälan? Många av svaren hittar du här på vår webb, i andra hand kan du kontakta servicecenter.

Börja med att leta på webben

Vi rekommenderar dig att börja med att söka svaret på din fråga via vår webbplats. Då efterfrågan kring bygglovsfrågor just nu är extra hög, är detta lättare än att nå oss via telefon. Börja till exempel med att titta på sidan bygglov A-Ö.

På sidan "bygglov och anmälan – så går det till", får du en överblick över hur ansökningsprocessen går till och vad du behöver tänka på innan du skickar in din ansökan eller anmälan.

Servicecenter i andra hand

Frågor om bygglov kan ofta besvaras av kommunens servicecenter. Servicecenter tar emot dina frågor via mejl eller telefon. Du hittar kontaktuppgifter i kontaktfliken ovan. Om du mejlar oss ber vi dig att beskriva din fråga så noggrant du kan, samt ange vilken fastighet eller adress det gäller.

Telefontider hos bygglovsenheten

Måndagar och tisdagar klockan 09.00-11.00 samt onsdagar och torsdagar klockan 13.00-15.00 har bygglovsenheten telefontid. Det innebär att du, under dessa tider, har möjlighet att bli kopplad från servicecenter till bygglovsenheten för att ställa dina frågor.

Bygglovsenheten kan hjälpa dig med enklare rådgivning som till exempel tolkning av detaljplan, vilka handlingar som behöver skickas in och om en åtgärd kräver bygglov eller anmälan. Var gärna väl förberedd med god information om ditt önskade projekt. På grund av hög arbetsbelastning kan vi just nu inte koppla samtal till en specifik handläggare, vi på enheten hjälps åt för att ge dig de svar du behöver.

Observera att du inte kan få någon bedömning på förhand om din åtgärd kommer att beviljas eller inte.

Enskild rådgivning är inställd tills vidare

Möjligheten att vid ett fysiskt möte träffa en handläggare för rådgivning är inställd tills vidare på grund av coronapandemin.

Sidan publicerad av: Bygglovsenheten
Senast uppdaterad: 6 september 2021