Bygga, riva eller ändra

Att bygga något nytt eller bygga till kräver ofta bygglov som du behöver ansöka om. Om det är en bygglovsbefriad attefallsåtgärd behöver du göra en anmälan och få startbesked innan du börjar.

Byte av e-tjänster för bygglov

De nya e-tjänsterna för bygglov lanseras den 12 december.


Den 1 december upphör den befintliga e-tjänsten MittBygge. Om du har ett avslutat ärende via MittBygge där du laddat upp filer som du vill ha kvar, behöver du spara ned dem i god tid innan den 30 november. Avslutade ärenden följer inte med till det nya systemet.

E-tjänsterna byts ut och uppdateras, vilket innebär ett uppehåll mellan 1 och 11 december. Vi ber dig att avvakta med att skicka in ansökan under uppehållet tills den nya bygglovsprocessen och de nya e-tjänsterna är åter i drift den 12 december. De nya e-tjänsterna kommer att göra det mycket enklare både för dig som sökande och för de som handlägger dina ärenden.

Om du har ett pågående ärende som du startat via MittBygge är det fortfarande möjligt att skicka in kompletteringar i det ärendet, via MittBygge, fram till den 30 november. Befintliga ärenden flyttas över till de nya e-tjänsterna. Efter den 12 december kan du som sökande hantera ditt ärende från de nya e-tjänsterna även om ärendet skickades in före den 12 december.

Vad vill du göra?

Du kan enkelt söka fram allt du behöver om det du vill bygga, riva eller ändra. Skriv in åtgärden i sökrutan på denna sida. Du kan även välja att hitta rätt genom att klicka dig fram i alfabetet under åtgärder A-Ö.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vanliga åtgärder

Sidan publicerad av: bygglov@tyreso.se
Senast uppdaterad: 15 november 2022