Intervju med Natalie Simander

Natalie Simander har arbetat som undersköterska i hemtjänsten i 18 år. Hon uppskattar möjligheten att få sätta guldkant på de äldres vardag och att ge stöd och hjälp efter deras behov.

Bild på man hållandes kamera

Hur kommer det sig att du arbetar med äldre?

-Jag gillar helt enkelt att hjälpa människor, att möta olika individer och ge stöd och hjälp efter deras behov. Få möjligheten att sätta en guldkant på de äldres vardag – det värmer i hjärtat! Att jobba inom hemtjänsten och ta hand om äldre människor är ett fantastiskt givande jobb! Alla äldre är så tacksamma och uppskattar det jobb man gör.

När är ditt jobb som roligast?

-När man träffar kunderna! Om man lyssnar och är intresserad kan man få lära sig så mycket och höra de allra fantastiska livshistorier. Jobbet är otroligt viktigt och man ska vara professionell , men det är också viktigt att kunna skratta tillsammans, det underlättar många gånger.

På vilket sätt har du utvecklats i din yrkesroll sedan du började?

-Jag började jobba på hemtjänsten 2006, så jag har jobbat här i 18 år. Jag har under dessa år pluggat till undersköterska. Utöver det så går vi kontinuerligt kurser till exempel i basala hygienrutiner, lyftteknik och HLR (hjärt- och lungräddning).

Vad får dig att trivas på jobbet?

-Arbetskollegorna! Många av oss här har jobbat över 10 år och utvecklat mycket goda relationer! Det är viktigt att känna en gemenskap och ha ett gott samarbete.

Namn: Natalie Simander

Yrke:
Undersköterska

Fritidssysslor: Träna, umgås med familj och vänner.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 23 februari 2024

Hitta på sidan