Markus vill inkludera alla elever

Markus Nyman arbetar sedan 15 år som högstadielärare i Tyresö och utvecklas hela tiden tillsammans med sina elever - både som människa och pedagog.

Lärare  Markus Nyman

Varför blev du lärare?

– Som lärare har jag en fantastisk chans att påverka och hjälpa barn och ungdomar. Skolan har också en kompensatorisk roll – vi kan göra extra stor skillnad för de elever som inte har så mycket stöd och hjälp hemifrån. När vi lyckas med det känns det väldigt bra.

Hur kommer det sig att du arbetar i Tyresö?

– Jag har mina rötter norr om stan, men efter lärarutbildningen sökte jag lite olika jobb och när jag och min fru kom hit och tittade kändes det så rätt. Det är här vi vill vara! Fin skog och natur men ändå väldigt nära Stockholm.

Vad får dig att trivas på jobbet?

– Kollegorna och arbetsmiljön. Jag har väldigt kompetenta och stöttande arbetskamrater som skapar ett skönt och tillåtande klimat. Och jag blir faktiskt glad varje morgon av att stiga in i den ljusa, fräscha och rumsligt generösa Nybodaskolan som är min arbetsplats.

Hur har du utvecklats som lärare under dina 15 år?

– I mötet med eleverna har jag successivt blivit säkrare i mina värderingar och bättre på att se vad den enskilde eleven behöver. Genom kurser och vidareutbildning har jag också fått ett ännu starkare intresse för att inkludera alla elever utifrån deras olika förutsättningar. Alla elever uttrycker sig inte bäst i skrift – ibland behöver skolan ge dem chansen att göra kunskapsprov på andra sätt, till exempel genom en podcast.


Namn: Markus Nyman

Yrke: Grundskolelärare år 7-9 i Sv/SO

Utbildning: Ämneslärarexamen år 7-9 Sv/SO

Bor: I Fornudden, Tyresö

Så tar jag mig till jobbet: Går eller tar bil

Fritidssysselsättning: Älskar löpning och friluftsliv

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 2 mars 2018