Johan ser de små signalerna

Johan Lindberg arbetar sedan 10 år som stödassistent på ett gruppboende för vuxna med utvecklingsstörning. Med tiden har han blivit allt skickligare på att tolka signaler och möta de boendes behov.

Stödassistent Johan Lindberg

Vad är dina arbetsuppgifter som stödassistent?

– Det är väldigt brett. Jag sysslar med allt som har med de boende att göra, till exempel att planera och genomföra aktiviteter, ha samtal med anhöriga och hjälpa till med hygien och städning. Men det viktigaste är nog helt enkelt att umgås.

När är ditt jobb som roligast?

– Till exempel när en badutflykt blir riktigt lyckad och alla är glada efteråt. Det är en härlig känsla när jag ser att personerna jag har hand om är tillfreds med livet.

På vilket sätt har du utvecklats i din yrkesroll sedan du började?

– En viktig sak är att jag med tiden verkligen fått en nära relation till de boende och också lärt mig hur jag bäst kan möta deras behov. I dag kan jag se små signaler om att saker och ting inte står rätt till och kan bryta ett händelseförlopp innan något går snett. Att jag har den personkännedomen tror jag är en stor trygghet för de boende.

Vad får dig att trivas på arbetsplatsen?

– Självklart är mina fina kollegor jätteviktiga. Sedan uppskattar jag även arbetsschemat. Ibland jobbar jag helg och ibland har jag jour på natten men i gengäld har jag också fler lediga dagar än de flesta andra.


Namn:
Johan Lindberg

Yrke: Stödassistent

Utbildning: Gick Samhälle ekonomi på gymnasiet. Men har genom åren då jag har arbetat med detta yrke gått diverse gymnasiekurser som är relevanta till yrket.

Bor: Vega i Haninge

Så tar jag mig till jobbet: Bil eller Buss

Fritidssysselsättning: Spenderar mycket tid med familj och vänner, försöker komma iväg och träna ibland, på somrarna gillar jag att vara ute på sjön.

 

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 2 mars 2018