Johan jagar vattenläckor och nya kunskaper

Johan Tapper är servicetekniker och sprängarbetsledare som ständigt fyller på ryggsäcken med nya erfarenheter och kunskaper.

Hur kom det sig att du började på Tyresö kommun?

– Jag jobbade tidigare i byggsektorn på den privata sidan men hade hört mycket gott om Tyresö som arbetsgivare, så när kommunen behövde folk så sökte jag jobb. Och jag har trivts otroligt bra under mina år här. Säker arbetsmiljö, trevliga kollegor och inte minst stora möjligheter för mig som gillar att gå kurser och utbildningar för att lära mig nya saker.

Vad är dina arbetsuppgifter?

– Det är väldigt brett vilket passar mig, men huvuduppdraget är ledningsrenovering där min roll främst är att leta upp vattenläckor. Det är ofta ett slags detektivarbete där jag får lyssna mig fram till var läckan finns. Under min tid på kommunen har jag också utbildat mig till sprängarbetsledare.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att det är så varierat, ofta händer det saker under dagen som gör att jag blir tvungen att kasta om i planeringen. En annan sak som jag uppskattar mycket med att jobba för kommunen är att målet är att göra ett noggrant och genomtänkt jobb för invånarnas bästa. Vi behöver inte stressa för att öka någon vinstmarginal utan kan sätta säkerhet och kvalitet i första rummet.


Namn:
Johan Tapper

Yrke: Servicetekniker och sprängarbetsledare på Vatten och Avlopp, VA

Utbildning: 3-årigt gymnasium, bygg och anläggningsprogrammet

Bor: Raksta på gamla Tyresö

Så tar jag mig till jobbet: Bil oftast men försöker att cykla på sommaren

Fritidssysselsättning: Jag fiskar mycket och gillar friluftsliv som båtliv och skog

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 2 mars 2018