Hjälp för ungdomar som mår dåligt

Ibland mår man dåligt utan att veta varför och ibland mår man dåligt för att det har hänt något. Oavsett varför du mår dåligt finns det hjälp att få för att må bättre. Här finns många länkar till vad kommunen och andra kan hjälpa dig med.

Om du eller någon i din familj mår dåligt eller behöver stöd kan du vända dig till socialtjänstens mottagningsgrupp här i Tyresö. Socialtjänsten har ansvar för att alla barn och vuxna får hjälp om de behöver det.

Om du har frågor eller om du vill ha hjälp för dig eller för någon annan, kan du ringa eller komma hit. Vi kan också hjälpa dig att hitta rätt om du inte vet vart du ska vända dig. Vi arbetar alltid under sekretess och lämnar aldrig ut några uppgifter till obehöriga.

  • Socialtjänstens mottagningsgrupp för barn och unga når du på telefon
    08-578 291 00. Efter kontorstid kan du ringa socialjouren på telefon 08-718 76 40.
  • Har du har funderingar eller problem kopplade till alkohol eller droger kan du kontakta MiniMarias rådgivningstelefon på telefon 08-578 280 54 eller
    08-578 281 48.
  • Känner du att du behöver prata med en kurator kan du ringa till ungdomsmottagningen på telefon 08-123 383 20, så får du hjälp.

Om det är en akut situation – ring alltid 112!

Hit kan du som ung vända dig med dina problem!

Nedan finns information om vart du som är ung kan vända dig med olika typer av svårigheter som rör ditt psykiska mående. Den första länken tar dig vidare till olika områden i livet som kan innebära svårigheter. Här finns också viktiga länkar till olika aktörer som alla finns här som stöd och hjälp.

Sidan publicerad av: Malin Eckerbrandh
Senast uppdaterad: 29 maj 2024