Ung i Tyresö – för dig som vill vidare mot arbete eller studier

Ung i Tyresö är en verksamhet som riktar sig till dig som är mellan 16 och 24 år, bosatt i Tyresö och behöver komma vidare mot arbete eller studier.

Vem är du?

Du har behov av ett samlat stöd och vägledning riktat mot sysselsättning, praktik, arbete eller studier. Kanske vill du också ha hjälp med att hitta din motivation?

Gemensamt för de flesta ungdomar vi träffar är att de, av olika anledningar, inte slutfört sina studier på gymnasiet eller grundskolan. Många har också pågående kontakt med andra myndigheter.

För att bli aktuell hos Ung i Tyresö så skriver din socialsekreterare, arbetsförmedlare, kurator eller studie- och yrkesvägledare en anvisning till oss. Därefter hör vi av oss till dig och bokar en tid för ett första möte. Har du ingen pågående myndighetskontakt kan du kontakta oss direkt.

Vilka är vi – och hur kan vi hjälpa dig?

Hos Ung i Tyresö arbetar ett samverkansteam bestående av vägledare, arbetsförmedlare, och studie- och yrkesvägledare. Dina behov kartläggs och tillsammans arbetar vi för att du ska få rätt stöd för att komma vidare mot arbete eller studier. Det kan till exempel handla om att du behöver få stöd för att vända på dygnet, få struktur på dina dagar, hitta motivation och få vägledning.

Här finns vi

Ung i Tyresö har sina lokaler i centralt i Tyresö. Teamet sitter på Regnbågsgatan 3, våning 1. Ingång från utsidan av Tyresö centrum. 
Verksamheten delfinansieras av Samordningsförbundet Östra Södertörn.

Ung  i Tyresö är en HBTQ-certifierad verksamhet. 

Sidan publicerad av: Maria Lagerqvist
Senast uppdaterad: 10 maj 2019
Upp