Tyresö kommuns fältassistenter

I Tyresö arbetar fyra fältassistenter, som finns till för dig som är mellan 10 och 18 år. En fältassistent är en extra vuxen som du kan prata med, bolla olika saker med och få vägledning av − om du själv vill. Fältassistenterna kommer ut till miljöer och platser där Tyresös unga ofta befinner sig, så som fritidsgårdar, skolor eller centrum.

Uppsökande verksamhet

Fältassistenterna i Tyresö arbetar både dag- och kvällstid och rör sig i de miljöer där du som är barn eller ungdom ofta befinner dig. Det innebär att fältassistenterna besöker skolor och fritidsgårdar och rör sig runt gator och torg, men finns också närvarande på sociala medier.

Genom att lyssna och skapa goda relationer arbetar fältassistenterna för att öka välmåendet och känslan av trygghet för dig som är ung. Fältassistenternas uppgift är också att uppmärksamma unga i Tyresö som behöver extra stöd, så att de snabbt kan få hjälp av socialtjänsten. Kontakten med fältassistenterna är frivillig, och bygger på förtroende och respekt.

När fältassistenterna är ute på fält har de alltid sina svarta jackor på sig, där det står ”Fältassistent” på ryggen. Kom gärna fram och hälsa!

Samverkan och förebyggande arbete

För att på bästa sätt hjälpa barn och ungdomar och tidigt kunna stötta den som behöver stöd, samarbetar fältassistenterna med föräldrar, skola, polis och socialtjänst. Det förebyggande arbetet sker i nära kontakt med skolorna där man tillsammans identifierar olika områden där fältassistenterna kan vara till hjälp.

Kontakt

Du som är mellan 10 och 18 år och som känner att du skulle vilja komma i kontakt med fältassistenterna, är varmt välkommen att höra av dig. Kontaktuppgifter till våra fältassistenter finner du längst upp till vänster på denna sida, under fliken ”Kontakt”.

Det går bra att ringa, mejla eller sms:a fältassistenterna. Om ingen svarar kan du lämna ett meddelande.

Fältassistenternas telefon är inte till för akuta situationer. Om situationen är akut, och det är fara för någons liv, ska du alltid ringa 112.

Tyresös fältassistenter finns också på Instagram. Följ gärna kontot, som heter: faltarnatyreso.

Sidan publicerad av: Malin Eckerbrandh
Senast uppdaterad: 1 juli 2024