Alkohol och droger

MiniMaria Tyresö vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 20 år som har funderingar eller problem kopplade till alkohol eller droger. MiniMaria Tyresö är ett samarbete mellan Tyresö kommun och Region Stockholm.

MiniMaria i Tyresö

På vår mottagning arbetar behandlare och sjuksköterskor. Vid behov kan du även få möjlighet att träffa läkare eller psykolog. Vi erbjuder råd, stöd och behandling till ungdomar, familjer och nätverk.

Vi har tystnadsplikt och alla besök är kostnadsfria. När du som besöker oss är under 18 år, vill vi att du kommer tillsammans med en vårdnadshavare vid första besöket. Som förälder eller anhörig är du också välkommen att kontakta oss för råd och stöd. Du kan antingen komma till MiniMaria själv eller tillsammans med ungdomen.

Tonårstjej som skickar sms.

Sök hjälp via vår rådgivningstelefon

MiniMaria har en rådgivningstelefon för dig som är ung, där du kan få hjälp och stöd. Rådgivningstelefonen är också till för oroliga föräldrar eller andra närstående.

Du som är ung är välkommen att ringa vår rådgivningstelefon oavsett om det bara gäller funderingar kring alkohol och droger, eller om du har fått problem med alkohol eller droger.

Du kan ringa oss både om det handlar om dig själv eller om det är en kompis, förälder eller annan närstående du är orolig för.

Rådgivningstelefonen är också till för oroliga föräldrar, eller andra anhöriga, som behöver råd och stöd kring barnets förhållande till alkohol och droger. Ditt barn behöver inte ha problem för att du ska kontakta oss. Även om det bara handlar om frågor och funderingar är du som förälder varmt välkommen att ringa oss.

MiniMarias rådgivningstelefon når du på: 08-578 284 33 eller 08-578 281 48.
Om vi inte svarar kan du tala in ett meddelande och be om att få bli uppringd.
Det går bra att vara anonym när du ringer oss. Vi som svarar i telefonen är behandlare.

Du kan också nå MiniMarias rådgivning via e-post: minimaria@tyreso.se

Stöd om du har föräldrar med beroende

Har du en förälder eller en nära anhörig som missbrukar alkohol, narkotika eller tabletter? Hos oss kan du få enskilt stöd. Kontakta oss via MiniMarias rådgivningstelefon.

Tillgänglighet

Våra lokaler ligger i trapphus med hiss och det finns automatisk dörröppnare. Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett i närliggande lokal. Vi kan möta dig på svenska och engelska. Vid behov kan vi också använda tolk.

Öppenhet

Vi vill vara en öppen verksamhet för alla som kommer i kontakt med oss. Det betyder att du ska känna dig välkommen oavsett om du definierar dig som tjej, kille eller annat. Du ska känna dig välkommen oavsett var du kommer ifrån, vad du tror på, din funktionalitet eller vem du gillar. 

Sidan publicerad av: Eva Pettersson
Senast uppdaterad: 18 mars 2024