Sök och hantera byggärenden som företag

Här får du information om hur det fungerar när du söker bygglov i våra e-tjänster, som företag eller förening.

När du använder våra e-tjänster och söker bygglov som företag eller förening får du ett kundnummer, som du sedan använder när du loggar in i e-tjänsterna för att följa och hantera pågående ärenden.

Hur gör jag ansökan?

När du söker för ett företag kommer du att fylla i företagets uppgifter i e-tjänsten, men du måste logga in med ditt personliga bank-id för att det ska vara möjligt att signera och följa ärendet. I e-tjänsten anger du företaget som sökande, medan du som du loggar in blir kontaktperson i företagets ärende. Som kontaktperson i ärendet är du den som får information från handläggaren om vad som händer i ärendet, till exempel om det behöver kompletteras.

Hur får jag tag på vårt kundnummer?

När ett företag skickar in ett nytt ärende till oss får kontaktpersonen ett meddelande med företagets gemensamma kundnummer. Den som gör ansökan i e-tjänsten blir automatiskt kontaktperson i ärendet.

Varför kundnummer?

Ofta är det fler personer på ett företag som behöver kunna komplettera och följa vad som händer i ett ärende. Därför kan alla på företaget logga in med ert kundnummer. Även en konsult eller arkitekt som företaget anlitar kan logga in, förutsatt att de har tillgång till kundnumret.

Företagets kundnummer är alltid detsamma, oavsett vilket ärende det gäller. Alla som har tillgång till kundnumret kan se samtliga byggärenden som företaget har. Undantaget är om det finns handlingar med sekretess i ett ärende, de handlingarna är inte tillgängliga. För stora organisationer, som till exempel en kommun, finns det ofta flera kundnummer, ett per avdelning eller del av organisationen.

Vi behöver veta vem som har loggat in i ärendet och till exempel gjort ändringar eller bifogat handlingar. Därför använder du ditt bank-id när du loggar in och anger sedan företagets organisationsnummer och kundnummer.

Företag och privatpersoner använder samma e-tjänster och loggar in från samma ställe.

Sidan publicerad av: bygglov@tyreso.se
Senast uppdaterad: 16 februari 2024