Båt

Tyresö är en skärgårdskommun. Här finns tips till dig som vill röra dig på sjö och hav med egen båt eller som passagerare. Här finns också information om Notholmens gästhamn, om bryggplatser, båtklubbar och var man hyr roddbåtar.

Båtar vid Trinntorps brygga.

Båtar vid Trinntorps brygga. Foto: Lars-Åke Svärdsten

Tyresö Trinntorp

Tyresö Trinntorp angörs av Waxholmsbolagets båtar till bland annat Dalarö. Bryggan ligger på Brevikshalvön vid Trinntorp. Här finns busshållplats, parkeringsplatser, badplats och restaurang.

Waxholmsbolaget Länk till annan webbplats.

Notholmen

Den lilla ön Notholmen ligger i anslutning till Tyresö slottspark och nås via en gångbro. Där finns en gästhamn med plats för 20 fritidsbåtar (segelbåtsdjup). Buss till Tyresö centrum och Stockholm finns på gångavstånd.

Notholmens gästhamn Länk till annan webbplats.

Att färdas med egen båt på Tyresös vatten

Tyresö har ett livligt båtliv under sommarmånaderna. Här finns information som är bra för dig att veta som åker med egen båt på våra vatten.

Läs mer om hastighetsbegränsningar, båtbottentvätt, latrintömning och vattenskoterkörning

Bryggplatser och båtklubbar

Kommunen har avtal med 40-tal båtklubbar av varierande storlek som arrenderar mark av kommunen, därutöver finns ett dussintal till båtklubbar i kommunen som arrenderar av andra markägare eller äger sin egen mark. På kommunens mark finns cirka 1 500 båtplatser och privat mark cirka 1 100 båtplatser. Intresserade båtägare kan anmäla sig direkt till klubbarnas kö.

Roddbåtar

Tyresö fiskevårdsförening hyr ut roddbåtar vid Albysjön, Öringesjön, Grändalssjön, Tyresö Strand, Ällmorafjärden/Dyvik, på Notholmen och vid Tyresö Flaten.

Tyresö fiskevårdsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad av: Samhällsbyggnadskontoret
Senast uppdaterad: 18 mars 2024