Åka skridskor

När vädret tillåter och isen bär plogas en skridskoslinga på Albysjön.

Det finns även två ishallar i Tyresö där våra isföreningar tränar. I ishallarna finns det speciella tider för allmänhetens åkning.

Allmänhetens åkning i våra ishallar

Här ser du när allmänheten kan åka skridskor i våra ishallar 4 oktober 2021 till 3 mars 2022. Observera att det finns undantagsdatum samt speciella scheman på våra skollov. Välkommen!

Läs mer om Tyresös ishallar

Åka skridskor på Albysjön

Då isen på Albysjön bär våra maskinerna garanterar vi isens hållbarhet, men endast den dagen och endast för den/de slingor vi plogar. Utöver detta garanteras inte isens hållbarhet eftersom isens bärighet kan variera från dag till dag beroende på temperatur, nederbörd och vindförhållanden.

OBS! Du åker alltid på egen risk.

Då isen på Albysjön bär våra maskiner och snön har kommit, plogas en skridskoslinga på 1 km och en på 4 km. Även ytor för lek och spel plogas. Vid hårt väder kan det vara svårt att hålla båda banorna i bra skick och då prioriteras 4 km-banan.

Långfärdsskridsko i solen.

Säkerhet och isvett

En sjöis är inte lika tjock överallt, i vassruggar och vid in- och utlopp är isen markant svagare. Det finns ett flertal omständigheter som påverkar isens bärighet, ren kärnis är mycket bärigare än exempelvis frusen snöis.

Du åker alltid på egen risk. Isens bärighet kan variera från dag till dag beroende på temperatur, nederbörd och vindförhållanden. Man kan inte heller jämföra en sjö med en annan. Vi kan aldrig ge ett klart och entydigt svar på ovan nämnda frågor eller ta ansvar för detta. Vi som plogar i Alby gör det när endast när det är säkert.

Läs mer om säkerheten på isen innan du ger dig ut Länk till annan webbplats.

Hyra isdubbar och ispik

Du kan hyra isdubbar och ispik på flera ställen i Tyresö: brandstationen, Alby friluftsgård och Trollbäckens IP. Brandstationen lånar ut isdubbar gratis, medan Alby och Trollbäckens IP tar en liten kostnad:

  • Isdubbar 5 kr/dygn och 25 kr/vecka
  • Ispik 10 kr/dygn och 50 kr/vecka

Uthyrningsställen

Trollbäckens IP
Skolvägen 33

Brandstationen i Tyresö
Vintervägen 7 B

Sidan publicerad av: fritid@tyreso.se
Senast uppdaterad: 3 september 2021