Åka skridskor

Det finns två ishallar i Tyresö där våra isföreningar tränar. I ishallarna finns det speciella tider för allmänhetens åkning.

Allmänhetens åkning i våra ishallar

Här ser du när allmänheten kan åka skridskor i våra ishallar 3 oktober 2022 till 2 april 2023. Observera att det finns undantagsdatum samt speciella scheman på våra skollov. Välkommen!

Allmänhetens åkning sportlovet

Läs mer om Tyresös ishallar

Sjöisbana

Vintern 2022/2023 plogas ingen rundisbana på Albysjön på grund av byggtrafik över sjön till brobygget mellan Alby och Tyrestareservatet. Däremot kan det vid rätt föhållanden plogas en mindre lekyta på isen närmast badplatsen. Stockholms stad plogar även en rundisbana på Drevviken med av- och påfart i Tyresö vid Kumlabadet när isläget tillåter.

Här finns information om Drevvikens isbana, med länk till en aktuell statusrapport om plogning av sjöisbanan:

Drevvikens sjöisbana – statusrapport Länk till annan webbplats.

Långfärdsskridsko i solen.

Säkerhet och isvett

En sjöis är inte lika tjock överallt, i vassruggar och vid in- och utlopp är isen markant svagare. Det finns ett flertal omständigheter som påverkar isens bärighet, ren kärnis är mycket bärigare än exempelvis frusen snöis.

Du åker alltid på egen risk. Isens bärighet kan variera från dag till dag beroende på temperatur, nederbörd och vindförhållanden. Man kan inte heller jämföra en sjö med en annan. Vi kan aldrig ge ett klart och entydigt svar på ovan nämnda frågor eller ta ansvar för detta. Vi som plogar i Alby gör det när endast när det är säkert.

Läs mer om säkerheten på isen innan du ger dig ut  Länk till annan webbplats.
(Sjöräddningssällskapets webbplats)

Hyra isdubbar och ispik

Du kan hyra isdubbar och ispik på flera ställen i Tyresö: brandstationen, Alby friluftsgård och Trollbäckens IP. Brandstationen lånar ut isdubbar gratis, medan Alby och Trollbäckens IP tar en liten kostnad:

  • Isdubbar 5 kr/dygn och 25 kr/vecka
  • Ispik 10 kr/dygn och 50 kr/vecka

Uthyrningsställen

Trollbäckens IP
Skolvägen 33

Brandstationen i Tyresö
Vintervägen 7 B

Sidan publicerad av: fritid@tyreso.se
Senast uppdaterad: 3 februari 2023