Åka skridskor

Det finns två ishallar i Tyresö där våra isföreningar tränar. I ishallarna finns det speciella tider för allmänhetens åkning.

Allmänhetens åkning i våra ishallar

Här ser du när allmänheten kan åka skridskor i våra ishallar 4 oktober 2021 till 3 april 2022. Observera att det finns undantagsdatum samt speciella scheman på våra skollov. Välkommen!

Läs mer om Tyresös ishallar

Albysjön

Vintern 2021/2022 plogas ingen rundisbana på Albysjön på grund av byggtrafik över sjön till brobygget mellan Alby och Tyrestareservatet. Vid rätt förhållanden plogar Stockholms stad en rundisbana på Drevviken med av- och påfart i Tyresö vid Kumlabadet.

Drevvikens sjöisbana

Stockholms stad plogar och sköter om flera fina isbanor på sjöar på vintern, när isen är tillräckligt tjock för det.

Här finns information om Drevvikens isbana, med länk till en aktuell statusrapport om plogning av sjöisbanan:

Drevvikens sjöisbana – statusrapport Länk till annan webbplats.

Långfärdsskridsko i solen.

Säkerhet och isvett

En sjöis är inte lika tjock överallt, i vassruggar och vid in- och utlopp är isen markant svagare. Det finns ett flertal omständigheter som påverkar isens bärighet, ren kärnis är mycket bärigare än exempelvis frusen snöis.

Du åker alltid på egen risk. Isens bärighet kan variera från dag till dag beroende på temperatur, nederbörd och vindförhållanden. Man kan inte heller jämföra en sjö med en annan. Vi kan aldrig ge ett klart och entydigt svar på ovan nämnda frågor eller ta ansvar för detta. Vi som plogar i Alby gör det när endast när det är säkert.

Läs mer om säkerheten på isen innan du ger dig ut  Länk till annan webbplats.
(Sjöräddningssällskapets webbplats)

Hyra isdubbar och ispik

Du kan hyra isdubbar och ispik på flera ställen i Tyresö: brandstationen, Alby friluftsgård och Trollbäckens IP. Brandstationen lånar ut isdubbar gratis, medan Alby och Trollbäckens IP tar en liten kostnad:

  • Isdubbar 5 kr/dygn och 25 kr/vecka
  • Ispik 10 kr/dygn och 50 kr/vecka

Uthyrningsställen

Trollbäckens IP
Skolvägen 33

Brandstationen i Tyresö
Vintervägen 7 B

Sidan publicerad av: fritid@tyreso.se
Senast uppdaterad: 5 april 2022