Cykla

Upptäck Tyresö på cykel! Det finns förslag på fyra cykelturer i olika delar av Tyresö. Ta gärna med kommunens cykelkarta som ett komplement på cykelturen. Sträckorna varierar från nio kilometer och uppåt. På kartbladen finns bland annat tips på sevärdheter, bad, lekplatser och kulturhistoriskt intressanta platser och byggnader.

Familj cyklar i skogen

Barnsjö–Albyturen

Lättcyklad tur nästan utan biltrafik, förbi djurhagar och ängar. Ta med eget fika, eller gå på kafé. Glöm inte badkläder om du vill ta ett dopp i någon av sjöarna.
Sträcka: 9 km.
Missa inte: Kolardammarnas dagvattendammar som är hemvist för flera djurarter.
Tips! Gör gärna en avstickare till Nyfors ett kulturhistoriskt minnesmärke med spår av industri från 1500-talet och framåt. Har du tur får du se Strömstaren!

Cykelturkarta Barnsjö–Albyturen

Trollbäcken runt

Turen går genom villaområden, på parkvägar och trafikerade bilvägar. Du cyklar även förbi järnåldersgravfältet som har gett kommundelen Fornudden sitt namn.
Du passerar flera badplatser så glöm inte badkläderna.
Sträcka: 13,5 km.
Tips! Har du gott om tid kan du parkera cykeln, hyra kanot eller kajak och ta en tur. Du når paddelvatten i både Haninge, Huddinge och Stockholm.

Cykelturkarta Trollbäcken runt

Slottsturen

Turen går genom villaområden, på parkvägar och på trafikerade bilvägar. Mycket att se omkring Tyresö slott och kyrka för den kultur- och historieintresserade. Ta med eget fika, eller besök ett kafé. Packa badkläderna!
Sträcka: 12,5 km.
Tänk på: I slottsparken får du inte cykla.

Cykelturkarta Slottsturen

Åvaturen

En lång och bitvis krävande cykeltur. Här upptäcker du Tyresös vackra skärgårdsmiljö, gamla torp och kulturhistoriska platser. Glöm inte badkläder!
Sträcka: 28 km.
Tänk på: Vägarbeten pågår på delar av Brakmarsvägen.

Cykelturkarta Åvaturen

Cykelparkeringar och cykelpumpar

Information om var du kan parkera din cykel och var du hittar cykelpumpar finns i vår webbkarta.

Cykelparkering och cykelpumpar i webbkartanlänk till annan webbplats

Var hittar jag de tryckta cykelkartorna?

Kartbladen, både cykelkartan över hela kommunen och cykelturkartorna finns att hämta i Servicecenter och på biblioteken.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 15 mars 2018
Upp