Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Uddby gård

Uddby gård ligger vackert belägen i Alby naturreservat och lantbruket har en lång och obruten kontinuitet. Uddby gård är en av få gårdar i kommunen som idag bedriver jordbruk. Det är också Tyresö kommuns visningsgård.

Uddby gård och café.

Den gamla bygatan går mellan huslängorna. Foto: Ryno Quantz

Uddby gård ligger vid den gamla byvägen som leder fram till Alby gård. Båda gårdarna har en lång och spännande historia med rötter i forntiden. Men medan Alby lade ner sitt jordbruk på 1960-talet har Uddby gård bedrivit lantbruk ända fram till idag. Uddby gård ägs sedan 1968 av Tyresö kommun och arrenderades av samma familj i flera generationer mellan 1929 och 2016. Nu är en ny arrendator på plats som förutom jordbruket också bedriver andra verksamheter.

Tyresö kommuns visningsgård

Uddby är kommunens visningsgård. På gården finns många olika djur som bidrar till att hålla landskapet öppet. Det är avgiftsfritt för skolklasser och förskolor från Tyresö kommun att få en visning av gården. Boka besöket på Uddby gårds webbplats.

Uddby gård idaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uddby gårds historia

Sidan publicerad av: Lena Guthe
Senast uppdaterad: 26 oktober 2018
Upp