Bild och form (från 7 år)

Bild och form är en av kulturskolans populäraste kurser. Under kursen arbetar vi med olika material inom måleri, teckning, skulptur och animering. Här får du utlopp för din fantasi och kreativitet. För barn och ungdomar födda 2005-2016.

Pojke tecknar under bildlektion på Tyresö kulturskola.

Bilder berättar. Genom att själva skapa får vi en ökad förståelse för det vi ser omkring oss. Att göra egna berättelser med bild och form, ger eleverna möjlighet att bli aktiva medskapare i sammanhang de ingår. Eleverna får lära sig grunderna i konstens hantverk, material och historia.

Det allra viktigaste är lusten och glädjen i att få skapa. I kulturskolans bildundervisning får du skapa både fritt, i temaarbeten och genom olika materialexperiment. Stor vikt läggs vid elevernas intressen och möjligheter.

Materialen och teknikerna vi arbetar med varierar med barnens ålder och färdighet. Vi tecknar med blyerts och kol, lär oss blanda färg och olika måleri- och trycktekniker samt skapar tredimensionella objekt i olika material. Terminen avslutas med en utställning som lyfter fram och sammanfattar det eleverna gjort under terminen.

Boka kurs
Ämnesplan bild och form
Ämnesplan animering

Lärare
Susanne Högdahl Holm

Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 11 december 2023

Hitta på sidan