Dans

Dansen har många olika uttrycksformer. Vi erbjuder kurser i dansmix, balett, jazz, modern och nutida dans, showgrupp och street – alla med dansglädjen i fokus!

Kurser i dans

 • Balett

  På ett lekfullt sätt och efter dina egna förutsättningar övar vi in balettens formspråk. För barn och ungdomar födda 2005-2015.
 • Dansa utan krav

  Dansa utan krav är en dansgrupp för tjejer och hbtq-personer 13-19 år. Gruppen är riktad till de som behöver röra på sig och få utlopp för sina känslor för att hantera sin stress bättre.
 • Dans för barn med autism

  Vill du dansa? Då ska du dansa! Detta är Kulturskolans danskurs för dig som har lindrig funktionsnedsättning inom autismspektrat. Här dansar vi tillsammans i en mindre grupp helt efter egen förmåga och lust. Vi övar på att koreografiska och danstekniska övningar hitta uttryck, musikalitet, ta plats, arbeta med formationer och framförallt; ha roligt!
 • Dansmix

  Lektionerna bygger på glädje och lust till rörelse och uttryck. Genom dans, lek och övningar stärks barnens kropps- och rumsuppfattning. Dansen tränar styrka och smidighet. För barn och ungdomar födda 2016-2018.
 • Jazz

  Lektionerna bygger på glädje och lust till rörelse och uttryck. Genom dans, lek och teknikövningar stärks barnens kropps- och rumsuppfattning. Dansen tränar styrka, musikalitet och rörlighet. För barn och ungdomar födda 2005-2015.
 • Modern och nutida dans

  Vi utforskar kroppens rörelse- och uttrycksmöjligheter. Den moderna och nutida dansen är inte bunden till någon speciell musikstil. För barn och ungdomar födda 2005-2015.
 • Streetdance

  Streetdance är ett samlingsnamn för dansstilar som växt fram inom hiphopkulturen. Kurser för och ungdomar födda 2005-2014.
Sidan publicerad av: Patrik Hogenäs
Senast uppdaterad: 3 augusti 2022

Hitta på sidan