Studie- och yrkesvägledning

För dig som funderar över din framtid, arbete eller studier. Hos oss får du oberoende vägledning och information.

Om studie- och yrkesvägledning

 • Studie- och yrkesvägledning - vad är det?

  Studie- och yrkesvägledning innebär att du i samtal med en vägledare tar upp frågor kring studier, yrken, val och beslut. I Tyresö finns det vägledare både i grundskolan, på gymnasiet och vuxenutbildningen.
 • Studie- och yrkesvägledning i grundskolan

  Du som går i grundskolan i Tyresö kommun och vill prata om studier, yrken, framtid och gymnasieval är välkommen till oss studie-och yrkesvägledare.
 • Studie- och yrkesvägledning på gymnasiet

  Du som går i gymnasiet och funderar på vad du ska göra efter gymnasiet är är välkommen till Tyresö kommuns studie- och yrkesvägledning (SYV).
 • Studie- och yrkesvägledning för vuxna

  Du som bor i Tyresö kommun och känner dig osäker inför ditt studie- och yrkesval eller funderar på hur du skall komma vidare i din karriär, är välkommen till Tyresö kommuns studie- och yrkesvägledning (SYV).
 • Extra stöd i studierna

  En del elever behöver mer stöd än andra för att klara skolarbete och utbildning. Behoven av stöd kan ha olika orsaker: fysiska, psykiska, sociala, språkliga eller andra behov. Det är viktigt att ta hänsyn till detta när man söker en skola eller utbildning, så att man får den hjälp man behöver.
 • Söka till högskola och universitet

  Information för dig som vill studera på högskola eller universitet.
 • Stöd för unga utan gymnasieutbildning

  Är du mellan 16 och 20 år och har gått ut grundskolan men inte avslutat någon gymnasieutbildning? Inom kommunens aktivitetsansvar erbjuder vi stöd och vägledning för dig som vill komma igång med att studera, arbeta eller ha någon annan sysselsättning på dagarna.
Sidan publicerad av: barn-utb@tyreso.se
Senast uppdaterad: 2 februari 2021

Hitta på sidan